По стара българска традиция първо правим нещо, после мислим за

...
По стара българска традиция първо правим нещо, после мислим за
Коментари Харесай

Ангелкова възпопта: Нямаме втора кабина на Банско, но ще строим вятърни мелници в Черно море

По остаряла българска традиция първо вършим нещо, след това мислим за следствията, разяснява Николина Ангелкова, министър на туризма 2014-2020, във връзка гласувания на първо четене в Народното събрание закон за ВЕИ в Черно море.

" Нямаме втора кабина на Банско, поради терзания и митинги на природозащитници, само че ще строим вятърни мелници в Черно море. Хибридна война и хибридна неистина за нечисто Черно море съвсем провали летен туристически сезон 2023, а ще дадем всички козове в ръцете на недоброжелателите, да кажат, че стоманата отива във водата. Спекулата тук обаче граничи с действителна заплаха за замърсяване, подводен звук, влияещ на местообитанията, образно и естетическо влияние, което да промени панорамата на крайбрежията ни и цялостното усещане на туристическа дестинация България ", изрази още терзания Ангелкова. Засегнатите ресори на минимум 4 – енергетика, туризъм, земеделие и околна среда. За това и тя моли в разговора да се включат министрите на туризма и земеделието, тъй като засегнатите лица и групи от това решение са стотици хиляди.

Ексминистърът, която понастоящем е консултант по вложения и работи в Саудитска Арабия, Индия и Съединени американски щати описа за план в Америка, който след над десетилетие опити да бъде осъществен, след голям брой правосъдни каузи и митинги най-после вложителят се отхвърля от проектите си. " Проектът Cape Wind за морска ветроенергийна плантация край брега на Cape Cod в Масачузетс, Съединени американски щати е получил всички локални утвърждения за строителство през 2009 година, през 2010 година получава и от федералното държавно управление. Съпротивата против него от еколози, риболовци и локални общности е толкоз огромна, че е замразен през 2017 година Провеждани са десетки изследвания на публичното мнение, планът се сблъсква с голям брой правни провокации, регулаторни компликации и съпротива на разнообразни групи ", написа още Ангелкова.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР