По случай международния ден на хората с увреждания, кметът на

...
По случай международния ден на хората с увреждания, кметът на
Коментари Харесай

Кметът на Тетевен зарадва деца със специални потребности с подаръци

По случай интернационалния ден на хората с увреждания, кметът на Община Тетевен - доктор Мадлена Бояджиева посети центровете, работещи с деца, младежи и възрастни със специфични потребности, с цел да ги поздрави и да им връчи дарове.

Кметът навести Дневния център за лица с увреждания и се включи в работния развой по разработване на коледни декорации дружно с децата, които я зарадваха със особено направени дарове. Д-р Бояджиева посети и Центъра за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с умствена назадничавост /ЦНСТПЛУИ/ в с. Гложене.



Тя насочи пожелания за здраве, благополучие, шанс и топло посрещане на идните празници. Кметът изрече и своята признателност към всички работещи в тази сфера и грижещи се за хората със специфични потребности.

През 1992 година Генералната асамблея на Организация на обединените нации афишира 3 декември за ден на хората с увреждания - задачата е да се стимулират политиците и институциите да обезпечат на тези хора достъп до общата архитектурна среда, до общообразователната система, до общия пазар на труда, както и до информация.



Идеята на днешния ден е обществото да прояви съпричастност, като сложи акцента върху човешката персона и нейната характерност и персонално достолепие, а не върху увреждането. Да се даде опция на хората с увреждания да разпрострат капацитета си и да вземат участие в разнообразни сфери на публичния живот.

 

Още от ЛОВЕЧ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР