По случай днешният Ден на Европа жителите и гостите на

...
По случай днешният Ден на Европа жителите и гостите на
Коментари Харесай

Светлинен спектакъл в София за Деня на Европа

По случай днешният Ден на Европа жителите и гостите на София ще могат да се насладят на огромен светлинен и звуков театър, който ще бъде прожектиран на постройката на Министерски съвет . С прожекцията под наслов " Днешният ден ", отдадена на Европейската година на културното завещание, ще бъде маркирано и първото Българско европредседателство.

Точно в 21:30 часа присъстващите на столичния площад " Независимост " ще станат част от само по рода си преживяване, когато фасадата на държавната постройка щ е се преобрази посредством прожектиране на триизмерни изображения или така наречен 3D мапинг шоу, оповестява БНР.

Специалното събитие е създадено взаимно с българско студио, притежател на голям брой европейски награди за осветление на знакови здания в Европа и по света. За да могат всички искащи да станат част от празника, филмът ще бъде излъчен 4 пъти в продължение на час. Достъпът е свободен. Събитието ще мине при засилени ограничения за сигурност, а площад " Независимост " ще бъде затворен за придвижване.

Шоуто ще може да бъде гледано онлайн на интернет страницата на Европейския парламент в България.

Още за отбелязването на Деня на Европа 9 май у нас очаквайте от изявлението на Теодор Стойчев, началник на Бюрото на Европейския парламент в България, в предаването " Хоризонт до обед " след новините в 10 часа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР