По-слаби резултати спрямо миналата година имат седмокласниците от област Велико

...
По-слаби резултати спрямо миналата година имат седмокласниците от област Велико
Коментари Харесай

Седмокласниците в Търновско с по-ниски резултати на външното оценяване по български език и литература

По-слаби резултати по отношение на предходната година имат седмокласниците от област Велико Търново на националното външно оценяване по български език и литература. При 100 вероятни междинният брой точки по предмета е 46,29, с 5,27 точки по-малко от миналата 2017-а.

По математика на възпитаник се падат приблизително по 31,27 точки при 29,75 на предходния випуск. Това разгласи началникът на Регионалното ръководство на образованието инж. Розалия Личева.

Националното външно оценяване се организира в два модула. Първият е за покриване на държавните просветителни стандарти. Средният брой точки тук е 30,71, с 3 точки по-малко от миналогодишния резултат на учениците. Средният брой точки от спомагателния модул е 15,57 при 18 м.г. Намалението с 2,5 точки, посочи началникът на инспектората.

С най-високи резултати по български език и литература са възпитаниците на главните учебни заведения „ Св. Патриарх Евтимий ” и „ Бачо Киро ”, междинните „ Вела Благоева ” и „ Емилиян Станев ” във Велико Търново, ОУ „ Иван Вазов ” – Горна Оряховица, и СУ „ Николай Катранов ” в Свищов. По математика с най-хубави достижения са девойките и момчетата от търновските съществени учебни заведения „ Бачо Киро ”, „ Св. Патриарх Евтимий ”, „ Димитър Благоев ”, СУ „ Емилиян Станев ” и ОУ „ Иван Вазов ” в Горна Оряховица.

“По-ниски резултати имат образователните заведения в дребните обитаеми места. Причината е, че те се въздействат извънредно доста от броя на учениците, а в паралелките там са до десетина деца”, изясни инж. Личева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР