По рядко драматичен начин Белгия се класира за 1/4-финалите на

...
По рядко драматичен начин Белгия се класира за 1/4-финалите на
Коментари Харесай

Белгия живее втори живот след обрат от 0:2 срещу Япония

По рядко трагичен метод Белгия се класира за 1/4-финалите на международното състезание по футбол в Русия. „ Червените дяволи ” надвиха над отбора на Япония с 3:2 на ст. " Ростов Арена " в Ростов на Дон, откакто двайсетина минути преди края изоставаха с 0:2.

В средата на първата част белгийците натиснаха съперника си надълбоко в половината му, само че японците удържаха серия вихрени офанзиви.

Най-чистото състояние преди почивката бе основано от „ алените дяволи ” в 25-ата мин. След центриране отдясно Ромелу Лукаку получи топката в дребното наказателно поле, само че с Мая Йошида на гърба си централният нападател някак не съумя да я уцели на три метра пред вратата и бранителят самоотвержено почисти.

Японците нанесоха фрапантен удар в самото начало на второто полувреме, отбелязвайки два светкавични гола. В 48-ата мин. Генки Харагучи стреля по диагонал от ъгъла на наказателното поле и прати топката в далечния ъгъл зад Тибо Куртоа. Само 4 мин. по-късно звездният вратар още веднъж бе беззащитен при идеален шут от над 20 м на Такаши Инуи за 2:0.

Между двете попадения капитанът на Белгия Еден Азар уцели страничната греда след скоростна офанзива незабавно след осъществяването на центъра. В 62-рата мин. Лукаку пропусна да означи от 4 м, изпращайки топката с глава в навън.

Белгийците се върнаха в мача със инцидентен гол на Ян Вертонген в 69-ата мин. Левият от тройката централни бранители се бе присъединил напред при ъглов удар и при негов опит да откри с глава някой от дебнещите във вратарското поле нападатели топката разказа такава траектория, че излъга Ейджи Кавашима и влезе неспасяемо под гредата.

В 74-тата мин. обезвереният напън на европейския отбор докара до равнене на резултата. След дълготрайно разиграване след осъществяване на корнер Азар центрира в наказателното поле и влезлият като запаса Маруан Фелайни направи 2:2 с мощен удар с глава в центъра на вратата.

В 85-ата мин. Кавашима героичен мазета два следващи удара с глава на Насер Шадли и Лукаку от непосредствена непосредственост и по всичко изглеждаше, че дуелът отива към продължения.

В последната от четирите минути добавено време обаче белгийците проведоха убийствена контраофанзива и след прострелен пас отдясно Шадли засече топката неспасяемо под плонжа на Кавашима, с цел да хвърли в възторг своите сънародници и да потопи в тъга Страната на изгряващото слънце.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР