По решение на нашата парламентарна група номинираме за министър-председател проф.

...
По решение на нашата парламентарна група номинираме за министър-председател проф.
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев връчи проучвателен мандат на проф. Габровски

По решение на нашата парламентарна група предлагаме за министър-председател проф. Николай Габровски. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Президентът Румен Радев връчи изследователски мандат на проф. Габровски, който е номинация на ГЕРБ-СДС.

„ Уважаеми проф. Габровски, в осъществяване на наредбите на Конституцията и в сходство с резултатите от предварителните парламентарни избори ви връчвам изследователски мандат за сформиране на държавно управление “, сподели президентът и добави: „ Очаквам в 7-дневен период да предложите състав на Министерски съвет, който да отговори на високите публични упования за непоклатимост, експертност и отговорност. "  Това съобщи президентът Румен Радев при връчването на първия мандат на най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС.
Президентът напомни, че преди 40 дни е почнал съвещания с ПГ на ГЕРБ-СДС. „ Както тогава през днешния ден желая да заявя, че като първа политическа сили, вашата отговорност за сформиране на държавно управление е най-голяма. Силно се надявам, че спомагателното време, което беше отпуснато за съвещания да е спомогнало за намирането на удачна формула за съставянето на кабинет, а също и за търсене на задоволителна поддръжка в Народното събрание “, съобщи още Радев и пожела триумф на претендента.

„ За мен е дълг и въпрос на чест да положа всички старания, с цел да има България работещо държавно управление. Ще положа всички старания да предложа кабинет по-далеч от политическото говорене и по-близо до експертността и професионализма, с цел да може България да премине през компликациите, пред които е изправена “, съобщи проф. Габровски, който е съдов хирург, работещ в „ Пирогов “.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР