По разпореждане на прокуратурата областния управител на Ловеч Светослав Славчев

...
По разпореждане на прокуратурата областния управител на Ловеч Светослав Славчев
Коментари Харесай

В Ловешко обследват пътищата за потенциални свлачища

По предписание на прокуратурата регионалния шеф на Ловеч Светослав Славчев назначи комисия, която да обследва секторите от републиканската пътна мрежа в района, където има заплаха от сриване на скали и срутване на земни маси.

Проверките се правят от представители на Областното пътно ръководство, " Геозащита " – Плевен и регионалната администрация в Ловеч. Тя е за предварителна защита, разясни регионалният шеф Светослав Славчев, съобщи БНР. „ За да предотвратим свлачища и рухване на камъни върху преминаващите МПС, за сигурност на пътуващите жители. Сега с тези интензивни превалявания, които бяха преди десетина дни и последното денонощие, допустимо е да се засилват такива свлачищни региони. “

Славчев добави, че инспекция на рискови сектори ще бъде осъществена и от общинските управляващи на четвъртокласната пътна мрежа.

„ И да стартираме обрушване на скалните региони, с цел да не допуснем жертви на пътя, не от ПТП, а от паднали скални маси. “

Светослав Славчев посочи, че в бюджетите на АПИ и общините би трябвало да има планувани финансови средства за обезопасяване на проблематичните пътни сектори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР