По разпореждане на министъра на земеделието, храните и горите проф.

...
По разпореждане на министъра на земеделието, храните и горите проф.
Коментари Харесай

Стопаните могат да кандидатстват в 249 общински служби по земеделие по схемата за Ковид-19

По предписание на министъра на земеделието, храните и горите проф. доктор Христо Бозуков, земеделските стопани ще подават заявки по помощта за Ковид-19 в 249-те общински служби по земеделие (ОСЗ). Приемът по мярката започва на 8 ноември и ще продължи до 26 ноември 2021 година, в това число. Целта е стопаните да бъдат улеснени при подаването на документите, както и да се избегне скупчването на хора по отношение на усложнената епидемиологична конюнктура в страната. В напътствията, одобрени и написани от земеделския министър, е посочено, че с цел да аплайват по схемата „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на COVID-19 ", земеделските производители би трябвало да подават заявките си в ОСЗ на МЗХГ по непрекъснат адрес на физическото лице или едноличния търговец и по седалището на юридическото лице. Те могат да внасят документи персонално или посредством упълномощено лице, след показване на нотариално заверено пълномощие по пример, направен от Държавна фирма „ Земеделие ".

Служителите на общинските служби по земеделие ще оказват помощ на претендентите, като заявката за подкрепяне ще се генерира автоматизирано в Интегрираната система за администриране и надзор (ИСАК) в два екземпляра и ще се подписва от претендента или упълномощеното лице. Датата на разпечатване и сключване се смята за дата на подаване на документите за подкрепяне в Държавен фонд „ Земеделие " (ДФЗ). Първият образец от заявката остава за претендента, а вторият се дава по длъжностен път от ОСЗ на Областната дирекция на ДФЗ.

При констатиране на несъответствия от страна на Държавна фирма „ Земеделие ", чиновник ще се свърже с претендента. До 30 ноември претендентът следва да в профил откритите несъответствия. В случай, че той не се яви в инструкции период в ОД на ДФЗ за промяна на грешките, се смята, че няма подадено годно заявление за подкрепяне.
Припомняме, че бюджетът по схемата е в размер на до 72 млн. лева Фермерите, които отглеждат едри и дребни преживни животни, ще бъдат подкрепени с до 37,5 млн. лева 5 млн. лева се дават на пчеларите за застраховане грижите за пчелните фамилии. Производителите на плодове и зеленчуци ще бъдат подкрепени с до 29,5 млн. лева Субсидиите ще бъдат изплатени най-късно до 10 декември 2021 година

Право на подкрепяне имат аграрни стопани (отглеждащи едри и дребни преживни животни, пчелни фамилии и плодове и зеленчуци), които са регистрирани аграрни стопани по реда на Наредба № 3 от 1999 година Те би трябвало да дават отговор на определението за дребни и междинни предприятия и да не са оповестени в неплатежоспособност.

Указанията по схемата са качени на уеб страницата на Държавна фирма „ Земеделие ".

Необходимо е всички чиновници и претенденти по помощта да съблюдават прецизно противоепидемичните ограничения и да носят персонални защитни средства.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР