По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова във връзка

...
По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова във връзка
Коментари Харесай

На осем сигнала във връзка с валежите реагираха аварийните екипи на Столична община


По предписание на кмета на София Йорданка Фандъкова по отношение на прогнозата за оранжев код за превалявания са увеличени спешните екипи. През деня ще работят 10 екипа, те правят обходи на терен и реагират на сигнали, свързани с преваляванията.

Във връзка с прогнозата за интензивни превалявания през днешния ден се правят наблюдения на равнищата на реките и общинските язовири, които все още са в норма. Речните корита имат естествена проводимост и няма заплаха от разливи.

Районите би трябвало да ревизират положението на речните дерета на съответната територия. Екипите на Столичен инспекторат да управляват почистването на шахти, улици и булеварди.

Още през вчерашния ден кметът на столицата Йорданка Фандъкова разпореди непрекъснато наблюдаване на речните равнища, общинските язовири и разчистване на дъждоприемните шахти поради предстоящите значителни превалявания.

От общината показаха, че ще се следят равнищата на реките и общинските язовири - Мрамор, Мърчаево, Суходол 2, Иваняне 2, Обреща - 1 и 2 и Братинска. Към момента речните равнища са в норма и е обезпечена естествена проводимост на водните количества, няма заплаха от разливи, показаха от общината и допълниха, че са обезпечени свободни водни размери в общинските язовири.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР