По разпореждане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов прокуратурата се

...
По разпореждане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов прокуратурата се
Коментари Харесай

Сарафов разпореди проверка за злоупотреба с името на известен лекар

По предписание на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов прокуратурата се самосезира по отношение на информация, изнесена в национална медия, за корист с името на прочут кардиолог, оповестиха от държавното обвиняване. Лекарят оповестява, че името му се употребява във подправена реклама на лекарства, които не са регистрирани по формалния ред, а производителят е незнаен.

Работата по инспекцията е предоставена на способената Софийска районна прокуратура (СРП), която следва да обясни обстоятелства и условия, свързани с популяризираната в общественото пространство подправена информация.

По случая е формирана прокурорска кореспонденция. В случай че в хода на инспекцията бъдат събрани задоволително данни за закононарушение, СРП ще предприеме следващи дейности по закон.

По-рано тази заран проф. Иво Петров съобщи в изявление пред Нова телевизия, че името му е забъркано с подправена реклама на медикаменти.

„ Първо не знаем какво има в хапчетата. Това значи, че може даже да е рисково. Съставките не са известни заради една доста елементарна причина  – тези средства не са регистрирани. Нямат производител. И за жалост, акцентът не е толкоз в спекулирането с моето име и тези на сътрудниците, а в това, че се търгува с вярата на хората за здраве. Търгува се с доверие “, добави националният съветник по инвазивна кардиология.

Той описа, че неведнъж е подавал сигнали към прокуратурата, ГДБОП, Министерството на здравеопазването.

„ Принципно имаме поддръжка от тези институции, само че действително видяно нищо не се случва ”, добави Петров.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР