По-рано тази седмица Министерството на външните работи на Тайван организира

...
По-рано тази седмица Министерството на външните работи на Тайван организира
Коментари Харесай

Тайван организира уебинар, посветен на борбата с климатичните промени

По-рано тази седмица Министерството на външните работи на Тайван провежда уебинар за климатичната правдивост, който събра жени-лидери от страната и чужбина, с цел да споделят своите хрумвания за битката с изменението на климата.

Организирано взаимно с основаната в град Тайпе Фондация за поощряване и развиване на правата на дамите, събитието е част от Седмицата на равенството сред половете 2022 в Тайван.

Според Министерство на външните работи измежду високопоставените участници са Уан Мей-хуа – министър на стопанската система на Тайван, Китланг Кабуа – министър на образованието и спорта на Маршаловите острови и баронеса Натали Луиз Бенет – член на Британската камара на лордовете и някогашен водач на Зелената партия на Англия и Уелс.

По време на еднодневното събитие Уан очерта политиките на Тайван за усилване на присъединяване на дамите в устойчивото енергийно развиване. Според министъра на стопанската система, обвързваното присъединяване на дами е 26% в Тайван, по-високо от междинните 15% и 21% надлежно за Азиатско-тихоокеанския район и света.

На собствен ред Кабуа съобщи, че държавното управление на Маршаловите острови, изпитало от първа ръка въздействието на изменението на климата, непрестанно дава образование за дами. Според него Тайван работи като модел за подражателство, когато става въпрос за стабилно развиване.

В своя формален профил в Twitter от Министерство на външните работи на Тайван споделиха, че „ Големите мозъци “ постоянно мислят еднообразно за впрягането на силата на дамите в опазването на околната среда и битката с климатичните промени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР