По-рано, само за 24 часа в Турция бяха регистрирани четири

...
По-рано, само за 24 часа в Турция бяха регистрирани четири
Коментари Харесай

Известен сеизмолог обясни защо земетресенията в Турция продължават

По-рано, единствено за 24 часа в Турция бяха регистрирани четири трусове със мощ над 4, уточни известният турски сеизмолог проф. доктор Шюкрю Ерсой пред телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Ерсой разяснява пред малкия екран серията от трусове, станали на разнообразни места в страната, като посочи, че разрушителните трусове на 6 февруари със мощ 7,6 и 7,7 на процедура са засегнали всички разломни линии в Турция и към нея.

Последният трус в границите на денонощието стана рано тази заран в окръг Бингьол, Югоизточна Турция. Земетресението със мощ 4,3 бе записано в 4:55 ч. на дълбочина 7,43 километра.

Двайсет и трима души бяха ранени нощес при земетресение със мощ 5,3 в окръг Малатия, Югоизточна Турция. Една изоставена постройка се е срутила и съществени материални вреди бяха нанесени на други две сгради.

В следобедните часове през вчерашния ден трус с магнитуд 4,2 бе регистриран в окръг Диарбекир, а 50 минути по-късно земетресение със мощ 4,5 разклати средиземноморския окръг Анталия.

Ние сме страна, намираща се в земетръсна зона. След трусовете на 6 февруари се следи нарастване на земетресенията, които са регистрирани на разнообразни места. Една от най-важните аргументи за това е, че земетресенията от 6 февруари бяха толкоз мощни, че засегнаха всички разломни зони в Турция, сподели проф. Ерсой, като посочи, че последните трусове в страната са станали на разнообразни места.

Проф. Ерсой разяснява и вчерашното земетресение в региона на Анталия, което бе усетено и в Кипър.

В до момента известната ни история на земетресенията нямаме данни за обилни разрушителни трусове в региона на Анталийския залив (Средиземно море). От време на време обаче там стават трусове с магнитуд над 4. Засега обаче не можем да кажем дали в региона може да се чака мощно разрушително земетресение, сподели сеизмологът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР