По-рано през деня стана ясно, че Сашо Ангелов и Добруджа

...
По-рано през деня стана ясно, че Сашо Ангелов и Добруджа
Коментари Харесай

Сашо Ангелов с откровена изповед след раздялата с Добруджа

По-рано денем стана ясно, че Сашо Ангелов и Добруджа се разделят, макар позитивните резултати, които " жълто-зелените " записаха след назначението на някогашния национал. Sportal.bg се свърза с наставника, който се съгласи да даде мнението си:

- Как се стигна до раздялата ви с Добруджа?
- В неделя вечерта, т.е. през вчерашния ден, ми споделиха, че са натискали, жестоко казано, президента на клуба да ме махне. Не знам за какво, никой нищо не ми изясни. След това мислих доста. Прехвърлях в главата си мачовете с Добруджа до момента. Смея да настоявам, че през последните 10 години такива резултати с този тим не е реализирал никой различен - за 10 мача спечелихме 16 точки. Когато поех Добруджа, бяхме последни в класирането, в този момент сме на 11-о място. Всички сякаш бяха удовлетворени от това, което вършим, изведнъж ми пристигна това нещо - че натискали президента.
 Сашо Ангелов напусна Добруджа Сашо Ангелов напусна Добруджа
- Кой го е натискал и за какво съгласно вас?
- Първо желая да кажа, че постоянно съм бил прецизен и явен. Относно работния развой, тренировките, всичко. Ако някои се оплакват от натоварванията, считам, че това е повсеместен проблем на българския футбол. Онази вечер инцидентно попаднах на изявление на Лечков, който вярно сподели, че ни липсва динамичност. Това се видя против Унгария. И да си доста добър механически, нямаш ли експедитивност, нищо няма да стане. След 2000 година футболът стана на първо място атлетика, това би трябвало да се знае. От друга страна в някои мачове не ни покри шансът, в това число против Дунав. Имахме чисто състояние, което и дете би трябвало да осъществя, само че на празна врата не пратихме топката задоволително мощно към вратата и бранител почисти от голлинията. Случва се, било е писано по този начин. Нека да е ясно обаче - в никакъв случай няма да се уморя! Тренирам всеки ден, не пия, повеждам здравословен метод на живот. Показвам на момчетата, че на тия години мога да смъква килограми, значи и те могат. Психически също съм постоянен - видял съм през годините много идиотщини. Когато работата е свършена погрешно, това играе роля. Футболистите би трябвало да имат нрав на спечелили - постоянно съм желал да са " изроди " на терена и положителни хора в живота. Работа и неизменност!

- Финансово всичко ли е оправено сред вас и клубното управление?
- Финансово нещата ще бъдат изчистени, имам увещание за това. Просто президентът е взел решение и аз не мога да направя нищо за това, няма метод да отида и да се апелирам или да договарям, с цел да остана. Няма какво да се извинявам, а и никой не ми е желал пояснение. Аз щях да спася тима, поисквам триумф на момчетата! Целта, когато поех Добруджа, беше избавление. Бях буфер сред " земеделските милионери " - оня споделил нещо, другият друго срещу някого и така нататък Трябваше да се обединим. Въпреки това се справяхме. Добрич е прекрасен град, като футболист също съм бил там, преди да отпътува за Малта, само че отношението на управниците не ми харесваше. В един вестник прочетох за Валери всякакви насмешки. Той им споделяше позитивни неща, Жозе Моуриньо поздравява тима, те му се смели на правописа. Валери е израснал в Италия, обикновено е правописът му да не е толкоз добър. Но, дублирам, Моуриньо приказва за града и Добруджа, а те се подиграват, кметът нямаше отношение. Изобщо младото потомство не се вълнува от такива неща. А би трябвало да лягат и да стават с футбол, да се лишават, с цел да станат още по-добри, а не да се хващат за две запетайки. Валери се опитваше това непрестанно да им го изяснява, той е видял футбола на най-високо равнище.

- Какво си казахте с президента най-после?
- Той ми сподели да се разделим цивилизовано. И, представете си, предложи Валери да остане в клуба, а за мен да кажат, че съм болен нещо. Аз болен? Това обикновено ли е?! Да не приказваме, че тъкмо през днешния ден Валери погребва татко си... Къде се намирате вие?! Изобщо доста неща са сбъркани. В нашия футбол в действителност би трябвало да се обърне внимание на школите. Ще са нужни 10 години, с цел да се изкорени този манталетит! Той се предава от родителите към децата. Бесен съм. И различен път съм имал сходни прекарвания - в Габрово ме освободиха, откакто ги спасих, поемайки тима с 0 точки. После се пробваха да ме задължат да не приказвам нищо. Това е огромен проблем - да мушнем праха под килима. Дори да съм бил недодялан на тренировките, било е, с цел да порастват играчите. Ние сме най-младият тим в " Б " група. Както към този момент споделих, без динамичност не става. Скандинавците вършат топката квадратна, само че имат себераздаване и динамичност. Затова считам, че 10 години най-малко ще са нужни, с цел да имаме резултат. Скоро ще станат 20 години, откогато не сме се класирали на огромно състезание. Венци Стефанов сподели, че до две години, в случай че се работи вярно в школите и стартират да се постановат българи, ще има резултат. Аз споделям, че чак на петата година ще има някакъв проблясък. В Горна Оряховица пък някакви си бяха пристигнали да ръководят. Караха ме да давам един мач за Купата на България. На полувремето. Казах им да си гледат работата. Това беше през 2015 година После ми откриха цаката - не бихме един мач и ме освободиха.

- Излизате със съществени изказвания.
- Казвам нещата, каквито са. Много мои сътрудници имат същите проблеми, само че не ги споделят. Мълчат си, не смеят да приказват. Казах ви към този момент - десетгодишен проект е необходим на българския футбол. Става дума за стратегически проект, направен и спуснат от БФС. Освен това е доста значима и селекцията. А и да няма вмешателство по школите на майки и татковци, които се вършат, че схващат повече от треньорите. Има доста хора в нашия футбол, който се навъртат към президентите. Да ги назовем клакьори. Елате и станете вие треньори, да видите. Един треньор би трябвало да е предан на своята работа и тим по 24 часа на денонощие. Изцяло. Може да имаш лиценз, само че да нямаш опит и предпочитание. Без предпочитание, без да изгаряш, няма да стане.
13  Витоша (Бистрица) - Добруджа
- Какво ще кажете в умозаключение?
- Щом са решили да ме освобождават, няма да вървя да се апелирам. Все в миналото ще изгрее слънце. Това е самата истина! Обичам същинските хора, директните хора. Знам, че истината боли. Едно време съм тръгнал от нищото - две години работих в Елена без пари, да видя става ли тази работа за мен. Да не подхващам и тематиката за съдиите. Питаш го за какво по този начин е свирил, той ти споделя, че по този начин е решил. После, когато нашите футболисти, излязат в Европа и срещнат другия тип съдийство, не им се получава. Защото у нас са привикнали на друго. Това е ситуацията. Нова страна да основат, и нея няма да можем да бием на футбол.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР