По-рано групировката, която нападна Израел преди четири месеца, в отговор

...
По-рано групировката, която нападна Израел преди четири месеца, в отговор
Коментари Харесай

Нетаняху: Израелската военна операция в Газа ще продължи до пълна победа

По-рано групировката, която атакува Израел преди четири месеца, в отговор на което той стартира своята атака в крайбрежната територия, показа проект за 135-дневна пауза в бойните дейности.

Нетаняху обаче отхвърли предлагането на конференция след среща с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блникън, който е на петата си обиколка в Близкия изток след офанзивата на 7 октомври предходната година, в опит да издейства преустановяване на огъня.

" Ние сме на път да реализираме цялостна победа ", разгласи израелският министър председател. Нетаняху предвижда, че израелската военна интервенция в Газа ще продължи месеци, а не години, и увери, че тя няма опция.

" Денят по-късно е денят след " Хамас ". Целият " Хамас ", акцентира той.

Израелският министър-председател изключи каквото и да било съглашение, което оставя на " Хамас " цялостен или непълен надзор над крайбрежната линия. Израел е " единствената мощ ", способна да подсигурява сигурност в дълготраен проект, посочи той.

Нетаняху също по този начин прикани Агенцията за подкрепяне на палестинските бежанци да бъде закрита по отношение на израелските изказвания, че нейни чиновници са забъркани в нападението на 7 октомври.

Очаква се Блинкън да даде конференция по-късно през днешния ден.

Трябва да се откри решение за казуса на северната граница на Израел, където размяната на огън с подкрепяната от Иран ливанска формация " Хизбула " принуди десетки хиляди да изоставен домовете си, прикани Нетаняху, представен от Ройтерс.

Израелският министър председател означи, че страната му не може да толерира да има близо 100 000 бежанци на личната си територия. И враговете на Израел би трябвало да знаят, че ще би трябвало да се откри решение, било политическо или военно, предизвести той.

Представителят на " Хамас " Сами Абу Зухри сподели през днешния ден, че изказването на Нетаняху е демонстративно политическо пъчене и демонстрира желанието му да продължи спора. Нашето придвижване " е готово за всички разновидности ", добави Зухри.

Високопоставеният представител на " Хамас " Осама Хамданс в това време съобщи на конференция, че делегация на палестинското ислямистко придвижване, водена от Халил ах Хая, ще замине на следващия ден за Кайро, с цел да продължи договарянията под егидата на Египет и Катар за преустановяване на огъня, съобщи още Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР