По-рано днес бе обявено, че Пиер Гасли ще се присъедини

...
По-рано днес бе обявено, че Пиер Гасли ще се присъедини
Коментари Харесай

Гасли: Надявам се с Алпин да се борим за титлата

По-рано през днешния ден бе оповестено, че Пиер Гасли ще се причисли към тима на Алпин при започване на 2023 година с дълголетен контракт. Така той и сънародникът му Естебан Окон ще образуват първото напълно френско дуо във Формула 1 от 1994 година насам, когато Оливие Панис и Франк Лагорс си партнираха в отбора на Лижие в последните две надпревари за сезона.
 Алпин удостовери привличането на Пиер Гасли Алпин удостовери привличането на Пиер Гасли
Преди присъединението си към Алпин Гасли благодари на Ред Бул за помощта по пътя му до Формула 1 и съобщи, че се надява да помогне на новия си тим да се включи в борбата за международната купа в близко бъдеще.

„ Радвам се, че се причислявам към фамилията на Алпин и стартирам нова глава от моята кариера във Формула 1. Ще бъде особено да карам за тим с френски корени. Знам какви са мощните страни на Алпин от борбите ми с тях през последните години и се вижда, че техните напредъци и упоритости за огромни.

„ Искам да благодаря на Ред Бул, защото това ще бъде краят на нашето 9-годишно партньорство. Благодарение на техните доверие и помощ аз съумях да стигна до Формула 1, а подтигнатото с Алфа Таури през последните години е в действителност особено. Гледайки напред аз бих желал да употребявам оптимално опита си, с цел да се боря за сцени и да оказа помощ на Алпин да се включи в борбата за купата в бъдеще “, сподели Гасли.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР