По ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е приключено

...
По ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е приключено
Коментари Харесай

Мъж, блудствал с малолетни момчета, отива на съд

По управлението и надзора на Софийска районна прокуратура е завършено следствието и е импортиран обвинителен акт против причинител на блудства по отношение на малолетни момчета.

Това оповестиха от пресцентъра на обвиняването.

Обвиняемият Асен Стоянов живеел самичък в дома си в гр. София. В непосредственост до жилищната кооперация на обвиненото лице се намирал дом за деца, лишени от родителска грижа.

В него били настанени потърпевшите лица Й., който е на 12 години към датата на осъществяване на действието, както и О., който е на 13 години към датата на осъществяване на действието. Сред жертвите е още И., който е на 13 години към датата на осъществяване на закононарушението.

Обвиняемият Стоянов решил да се възползва от неравностойното обществено състояние на потърпевшите лица, като извърши с тях дейности на полово задоволство.

В подмяна дейностите си той им предложил разнообразни имуществени облаги - дребни парични суми или телефонни апарати.

През септември 2015 година обвиненият Стоянов поканил в дома си Й., след което му предложил осъществяването на дейности, ориентирани към угаждане на полово предпочитание.

Й. в началото отказал, само че откакто Стоянов му предложил в подмяна парична сума, той приел и Стоянов почнал да реализира блудствени дейности по отношение на него. След към 10 минути Й. изискал от обвинения да спре; последният му предал паричната сума от 15 лв. на и Й. напуснал жилището.

О. се срещнал с обвинения Стоянов чрез очевидеца Т., като през м. май 2017 година двамата гостували няколко пъти в дома му. Всеки път Стоянов давал дребни парични суми на О. (около 10-20 лева) и го подканвал още веднъж да му гостува. През м. юни 2017 година О. още веднъж отишъл в дома на обвинения. Докато двамата гледали телевизия, Стоянов почнал да прави блудствени дейности по отношение на О. Когато О. изискал от обвинения да прекрати тези дейности, той спрял, след което потърпевшият напуснал дома му.

Пострадалият И. се срещнал с обвинения Асен Стоянов чрез връзка в обществената мрежа „ фейсбук “, като посредством тази интернет връзка обвиненият поканил И. да му гостува. При първото посещаване на потърпевшия в жилището на обвиненото лице, последният почерпил И. с кутия цигари и почнал да се интересува от неговата персона, задавайки му разнообразни въпроси. И. изпушил няколко цигари и си тръгнал, като при тръгването си обвиненият му дал паричната сума в размер на 10 лв.. Обв. Стоянов траял да поддържа интернет връзка през „ фейсбук “ с И., като на неустановена дата през м. декември 2016г. последният още веднъж отишъл на посетители в дома на обвинения. Обв. Стоянов седнал на дивана до потърпевшия и почнал да прави блудствени дейности по отношение на него. Впоследствие, Стоянов дал паричната сума от 10 лв. на И, при което той напуснал жилището.

В началото на м. май 2017 година И. още веднъж посетил Стоянов, който почнал осъществяването на дейности по отношение на И., ориентирани към угаждане на половото си предпочитание. След прекратяване на тези си дейности, Стоянов предал на И. сумата от 15 лева

Във връзка с по този начин описаните случаи е формирано досъдебно произвеждане. В хода на следствието на Стоянов е повдигнато обвиняване за осъществени от него четири закононарушения по член 157, алинея 4 Наказателен кодекс (блудствени дейности по отношение на лице от същия пол, ненавършило 14-годишна възраст)

Разследването е завършило, като на 25.06.2018 година е импортиран обвинителен акт против Стоянов за описаните нагоре действия.

Предстои делото да бъде планувано за разглеждане в Софийски областен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР