По принцип, в цивилизования свят, продажбата на животни от клетки

...
По принцип, в цивилизования свят, продажбата на животни от клетки
Коментари Харесай

Живи животни… затворени в следобедната жега в аквариуми

По принцип, в цивилизования свят, продажбата на животни от кафези и аквариуми не е разрешена. В България постоянно има „ нещо по-важно в този момент “ и грижата за най-беззащитните не е приоритет. На помагащите им им се подиграват и ги питат: „ нямаше ли нещо по-важно? “ и по този начин животът си продължава – все чакаме всичко да се подреди съвършено, та чак тогава да стартираме да мислим за „ други неща “, които не са директно свързани със личните ни ползи. 

Но въпреки всичко има и хора, на които им пука за грижата за животните и те постоянно намират ЕДИНСТВЕНО помощ в/през обществените медии (защото някои „ институции “ също считат, че не им се занимава с нещо такова, нищо, че ТОЧНО ТОВА им е работата… ден да мине, различен да дойде).

Един от тези сигнали в мрежата:

„ Днес при висока температура в следобедните часове - 13.40, в магазина против НДК на “ Патриарх Евтимий ”, на витрината му, в стъклени затворени кафези в безпомощно положение бяха една котка и няколко кучета. Затворени като в оранжерия, без въздух и охлаждане 

Влязох вътре, с цел да погледна дали има някакви отвори или друго- нямаше 

Затворени стъклени кубове 50/50, на витрината, напечена от слънце

Обърнах внимание на продавачките, че животните са в безпомощно положение - безмълвие. Малко е този магазин/ верига да бъде бойкотиран и да не се пазари от него. Случващото се там е грубо отношение към животни, за което са планувани ограничения в Закона за отбрана на животните. 

Прилагам фотоси и копирам някои организации, надлежно пущам сигнал до БАБХ.

Съгласно българското законодателство, за нечовешко отношение към животно се счита причиняване на болежка или страдалчество на животното или предизвикателство на мощен боязън. Лошите условия на развъждане на животни, в това число във ферми, развъдници и приюти за безстопанствени животни, както и противозаконното отглеждане и търговия с домашни любимци се смятат за демонстрация на нечовешко отношение към животните.  

В случай, че станете очевидец на демонстрация на нечовешко отношение към животно, молим: подайте писмен сигнал към съответната регионална конструкция на Българска организация по сигурност на храните, която е надзорен орган за спазването и използването на закона. 

Оказа се, че това е остаряла процедура на този “ реномиран ” магазин. Прилагам фотоси и постове от преди две години- няма смяна в обстановката.

Все още чакам противоположна връзка от БАБХ, ще ги подсетя. Със сигурност хората могат да създадат повече от държавната организация. За това, не пазарувайте от магазини, чийто притежатели печелят от страданията на животните.

Прилагам телефон, който имам, мисля, че е на собственичка, НЕКА ВСИЧКИ Й съдебна експертиза ОБАДИМ, ОЩЕ ДНЕС! “



Целият текст (телефони и адреси) е в поста ТУК↓

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР