По примера на много европейски страни и в България се

...
По примера на много европейски страни и в България се
Коментари Харесай

Обмислят забрана на Waze в България

По образеца на доста европейски страни и в България се обмисля да се забрани потреблението на Waze - едно от най-популярните мобилни приложения, което с изключение на за навигация служи и за предизвестия за камери по пътя, съществуването на полиция, трудности, произшествия, животни и така нататък Данните идват от самите консуматори, които отбилязват на картата другите обстановки и по този начин предизвестяват останалите участници в придвижването.
Прочетете още
В Германия също е неразрешено потреблението на приложения за смарт телефон или навигация, както и на специфични устройства за разкриване на камери и радари на полицията. Нарушителите се глобяват със 75 евро, само че глобата съвсем не се ползва.

Според последното проучване най-малко половината от водачите в Германия употребяват приложения, които засичат камери и радари. 27 % от запитаните употребяват приложения за смарт телефон, а 14 % антирадар. 13 % от вадичите пък разчитат на съответната функционалност в навигационната система на самата кола, пише autonews. 89 % от запитаните признават, че употребяват приложение или устройство, с цел да се осведомят за местоположението на камери за скорост.

Френското държавно управление пък забрани някои функционалности на мобилните приложения. За задачата се стопират избрани известия за даден интервал от време (няколко часа), в който се организират полицейски акции за водачи използвали опиати и алкохол. Белгия също към този момент обмисля да се причисли към Франция, като наложи сходни ограничавания.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР