По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие

...
По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие
Коментари Харесай

НСИ отчита ръст на работодателските разходи за заплати

По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие на 2022 година общите разноски на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 12,7% по отношение на същото тримесечие на миналата година.

В началото на актуалната година увеличението на разноските за труд в промишлеността е с 16,0%, в областта на услугите - с 14,7%, а строителството - с 10,7 на 100, оповестяват от БНР.

По стопански действия през интервала януари - март 2022 година най-голям растеж на общите разноски за труд в България по отношение на същия интервал на 2021 година е регистриран в икономическите браншове " Административни и спомагателни действия “ - с 19,6%, " Хотелиерство и ресторантьорство " - с 19,5% и " Финансови и застрахователни действия " - с 18,7 на 100.

В същото време разноските за заплащане за един отработен час (разходите за заплати) през първото тримесечие на 2022 година се усилват с 12,7% по отношение на първите три месеца на 2021 година, а другите разноски (извън тези за възнаграждения) нарастват с 12,3 на 100.

По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на първото тримесечие на 2021 година варират от покачване с цели 20,1% за браншове " Административни и спомагателни действия “ и " Хотелиерство и ресторантьорство ", до покачване с едвам 1,8% в бранш " Държавното ръководство ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР