По предложение на Кризисния щаб към Община Враца - 19

...
По предложение на Кризисния щаб към Община Враца - 19
Коментари Харесай

Кризисният щаб към Община Враца обяви 19 януари за неучебен


По предложение на Кризисния щаб към Община Враца - 19 януари, четвъртък, ще е неучебен ден за учениците от 1 до 12 клас във Враца. Филиалите на детски градини в селата Бели извор, Чирен, Косталево, Нефела, кварталите “Бистрец ” и “Кулата ” също няма да действат, поради проблеми с електрозахранването, оповестяват от Общината.

Участие в Кризисния щаб взеха представители на " Пожарна сигурност ", Спешния медицински център, Областното пътно ръководство, Регионалното ръководство на образованието, ВиК, Българския Червен кръст, Районно ръководство на полицията, общинското дружество БКC, звено „ Инспекторат “ и специалисти от локалната администрация.

От Общината прецизират, че визитата на детски ясли и градини в града ще е по преценка на родителите. В рамките на деня ще бъдат прекратени и събития, които се организират навън. Кметът Калин Каменов съобщи, че главната цел е предпазването на жителите от произшествия.

Причината за подхванатите дейности е оповестения и за на следващия ден – 19 януари от Националния институт по метеорология и хидрология червен код за рисково време и ураганен вятър. Очакват се поривите напразно още веднъж да доближат до над 130 км/ч.

До момента единствено на денонощния телефон към Община Враца са подадени над 50 сигнала за вреди, настрана жителите подават сигнали и през обществените мрежи. На този стадий вятърът е утихнал и времето се употребява за оглед на инфраструктурата. Екипите на БКС, " Пожарна сигурност " и Областно пътно ръководство не престават премахването на паднали и изкоренени дървета, както и отстраняването на вреди по публични здания. 

Община Враца моли жителите да се движат с нараснало внимание, а при опция да не излизат от домовете си. Сигнали могат да бъдат подавани непрекъснато на тел.: 0885 118 857.

Припомняме, че още в утринните часове Кризисният щаб разгласи отчасти бедствено състояние на територията на община Враца. Кварталите на регионалния град  „ Бистрец “ и „ Кулата “, както и селата Паволче, Челопек, Лютаджик и Бели извор останаха без ток. Към момента няма села напълно без електрическо зареждане, само че екипите на „ Електрохолд “ не престават отстраняването на повреди в обособени квартали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР