По празниците обикновено прекаляваме – най-често хапваме обилно, при това

...
По празниците обикновено прекаляваме – най-често хапваме обилно, при това
Коментари Харесай

Ура! Направиха безвреден алкохол

По празниците нормално прекаляваме – най-често хапваме щедро, освен това тежка и мазна храна. Алкохолът също е честа компания на трапезата. Всичко това натоварва черния дроб и организма като цяло. И в случай че си мислите, че няколко дни след празниците ще се пречистите с чай и плодове, можете просто да опитате да намалите количеството на храната и напитките по време на празничните дни.

В случай че тази година положителното предпочитание не е било задоволително и не сте съумели да ограничите потреблението на другите вкусотии от трапезата, възползвайте се от проект А - пречистете организма си. Най-лесно това ще се случи, като изцяло изключите алкохола и мазните храни – наблегнете повече на зеленчуци и плодове, прибавете и щедро количество млечни артикули.

И до момента в който ние се опитваме да решим казуса с несъразмерната консумация на питиета и храна, като просто понижим количеството им, то в Китай търсят по-интересен метод. Учените желаят алкохолът да бъде не просто по-малко нездравословен за черния дроб, а даже потребен. Китайците напомнят, че прекомерно огромното количество обхванат алкохол води до трупане на мазнини и поврежда черния дроб.

Това, от своя страна, може да докара до разнообразни болести, сред които и онкологични. Изследванията на китайските учени към момента се организират единствено върху лабораторни мишки, само че към този момент има обнадеждаващи резултати. Поне по този начин твърди ръководителят на плана професор Чен.

 Алкохолизъм

Специалистите са разкрили, че потреблението на избран ген - РРР1r3G, в действителност трансформира изпития алкохол в гликоген, а не в лой. Гликогенът резервира силата, само че не се складира в региона на корема, добавя още професор Чен.

Надеждата е, че сходно откритие може да помогне и учените могат да разработят нов тип лекарства. Те ще бъдат на основата на алкохола и посредством тях ще се понижи отрицателното влияние на всички тези питиета върху организма на човек.

Единственият проблем може да се окаже производството на РРР1r3G в човешкия организъм.

Учените обаче считат, че това в действителност няма да е изключително сериозна спънка, тъй като би могло да се изобрети и сходно лекарство. То ще подтиква производството на неповторимия ген в човешкия организъм.

Изследванията са дело на експерти от Института по храните към Китайската академия на науките.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР