По повод взрива до автомобила на главния прокурор началникът на

...
По повод взрива до автомобила на главния прокурор началникът на
Коментари Харесай

Комисията за контрол над службите изслуша шефовете на НСО и ДАНС за взрива до автомобила на Гешев

По мотив гърмежа до автомобила на основния прокурор началникът на Национална работа за защита (НСО) бригаден военачалник Емил Тонев и ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност "  (ДАНС) Пламен Тончев бяха изслушани в парламентарната комисия за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия. Заседанието на комисията беше закрито, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 258
След края на съвещанието на комисията ръководителят ѝ Даниел Митов  Даниел Митов Даниел Митов е роден на 4 декември 1977 година в град София. Завършва СУ „ Климент Охридски “, от - уточни, че депутатите нямат информация за причинители или поръчители на гърмежа. Дори комисията за надзор над службите се оказа безсилна, когато прокурорите са забранили да бъде споделяна каквато и да е било информация, изясни Митов пред публицисти.

Нямаме информация да има наказания против чиновници на службите, а и не виждам за какво, откакто няма потърпевши, сподели още той.

Взрив избухна до автомобила на основния прокурор Иван Гешев на първи май, до момента в който кортежът му се движеше по пътя от Самоков към София, в региона на село Ковачевци. Главният прокурор е бил цел за ликвидиране, съобщи тогава заместител основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад..

Членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) предложиха предсрочно освобождаване на основния прокурор дни след гърмежа.

Кадровиците предложиха освобождението да е поради тежко нарушаване на служебните отговорности. В предлагането са разказани условия към първичните дейности по следствието на гърмежа до автомобила на основния прокурор. В документа се показва, че на мястото на случая идва заместник-директорът на Националната следствена работа (НСлС) Ясен Тодоров, който довежда със себе си жител на Държавата Израел. Той е показан на шефа на Национална следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад., както и на следователите, които са на място, като " израелски специалист по контратероризъм ", доведен по предписание на.

Членовете на Прокурорската гилдия декларират, че непознатият жител е позволен на мястото на гърмежа и се среща с събитията по осъщественото закононарушение и дори дава „ насоки “ на следователите, без на самите тях да е известна даже самоличността му и заеманата служба. Подписалите предлагането означават, че основният прокурор не разполага с пълномощия да дава устни инструкции на органите на досъдебното произвеждане (следователи). те допълват, че тази интервенция в следствието е несъвместима с пълномощията на основния прокурор по Конституция.

В понеделник Гешев сподели пред медиите лист с оставката си и я скъса. След това съобщи, че ще изиска от Висш съдебен съвет да в профил заместника му Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад., в случай че той самичък не подаде оставка. Няколко часа по-късно Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад. също направи изказване пред медиите, в което прикани основният прокурор незабавно да бъде отхвърлен от Висш съдебен съвет. Сарафов съобщи, че няма да подаде оставка, само че добави, че се опасява за живота си.

Последва сигнал на Сарафов против и до Висш съдебен съвет - с молба за формиране на дисциплинарно произвеждане.

Дебатът по сигнала на Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад. против до ВСС ще продължи в последващо съвещание на Пленума на съвета. Това стана известно по време на днешното разискване на сигнала от кадровиците. Те водеха спор по каква процедура ще вземат отношение по сигнала, само че не стигнаха до единодушие. Главният прокурор съобщи, че е подготвен да даде пояснения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР