По повод убийството на Алексей Петров, вътрешният министър заяви, че

...
По повод убийството на Алексей Петров, вътрешният министър заяви, че
Коментари Харесай

Вътрешният министър: 2022-а. е най-трагичната и мрачна година в историята на МВР

По мотив убийството на Алексей Петров, вътрешният министър съобщи, че се работи върху всички версии. Част от тях са: възмездие или вероятно неуредени финансови връзки, уточни той. Все още няма обвинени за покушението.

2022 година е най-трагичната и мрачна година в историята на Министерство на вътрешните работи за последните 20 години, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов пред публицисти след откриването на паметника, повдигнат за починалите в Бургас служители на реда след гонка с мигранти.

Той изрази вяра, че това ще е първата и последната най-мрачна година за системата на Министерство на вътрешните работи.

Стоянов призна, че има неточности и то от доста хора. " Неправилна връзка и организация на активността против този вид престъпност, а точно незаконната миграция ", уточни той.

По думите му обстановката с незаконните мигранти е извънредно динамична. Само за последното денонощие са били обезвредени към 800 опита за незаконно навлизане в страната, а паралелно с това са били арестувани 80 незаконно минали мигранти.

Министерство на вътрешните работи министърът уточни, че към момента няма формален отговор от президента по отношение на поисканото от него премахване на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, само че от позицията му остава с убеждението, че президентът ще вземе решение без да вземе под внимание стимулираното искане за всичките случаи, които той е изредил за пропуски в професионалното управление на основния секретар Петър Тодоров.

 

" Ако не бяха позволени основни пропуски, през днешния ден килърът на Митко от Цалапица може би щеше да е в ареста, а и сред нас може би щеше да бъде и убития психолог от София, а и може би през днешния ден нямаше да сме тук ", съобщи той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР