По повод трагедията в Гърция, Мария Кръстанова в The Cube

...
По повод трагедията в Гърция, Мария Кръстанова в The Cube
Коментари Харесай

The Cube: Най-големите влакови катастрофи в близкото минало

По мотив нещастието в Гърция, Мария Кръстанова в The Cube ще върне лентата обратно и ще ни напомни някои от огромните влакови произшествия в близкото минало.

Катастрофата в американското градче, щата Охайо

На 3 февруари в градчето в Охайо, в което живеят към 5000 души, дерайлират към 50 вагона, от които 10 с рискови материали.

След случая жителите на града освен се оплакват от мощно главоболие и раздразнение в очите, само че се опасяват и от екологична злополука, сравнявайки обстановката с тази в Чернобил през 1986 година При дерайлирането доста отровни и канцерогенни съединения са изпуснати във въздуха, в това число и такива, употребявани за химически оръжия през Първата Световна война. Извънредно състояние бе оповестено съвсем незабавно, като управляващите посъветваха хората да не излизат от домовете си. По публични данни на чиновници на околната среда вследствие на токсичната злополука са починали 45 000 животни, а последствията върху здравето на хората наоколо занапред ще бъдат проследявани.

Влаковата злополука в Бихар, Индия- 1981 година

При влаковата злополука в индийския щат Бихар от 1981 година живота си губят сред 500 и 800 индивида. През юни месец онази година в Индия настава доста тежък сезон на мусоните. Доста покачените равнища на водите и ветровете, които са толкоз мощни, че събарят постройки, способстват за нещастието. Влакът транспортира по публични данни 1000 пасажери. По това време обаче постоянно се е случвало транспортиране на незаконни пасажери, тъй че броя може да бъде и по-голяма. Версиите за злополуката са няколко: заради неизяснена причина машинистът внезапно задейства спирачките, вследствие на което седем от деветте вагона падат в близката река. Твърди се, че машинистът е желал да избегне удара на инцидентно попаднала на релсите крава. Той е бил хиндуист и евентуално е било срещу религиозните му правила да убие свещено животно.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР