По повод публикуваната днес от Окръжна прокуратура – Благоевград информация

...
По повод публикуваната днес от Окръжна прокуратура – Благоевград информация
Коментари Харесай

Позиция: Свидетели сме на безпрецедентен натиск към ЮЗУ „Неофит Рилски“, чийто двигател са голословните твърдения на един бивш преподавател в университета.

По мотив оповестената през днешния ден от Окръжна прокуратура – Благоевград информация по отношение на формиране на досъдебно произвеждане за осъществени длъжностни закононарушения по член 282, алинея 1 от Наказателен кодекс, призоваваме медиите и институциите да не преиначават и да не придават на тази информация, несъдържащо се в нея смислово наличие.

Свидетели сме на невиждан напън към ЮЗУ „ Неофит Рилски “, чийто мотор са голословните изказвания на един някогашен учител в университета. Предвид ежедневните вреди, които висшето учебно заведение търпи от тази акция, ние имаме максимален интерес да бъде открита обективната истина и дефинитивно пред българското общество да бъде разкрита и показана действителната фактическа конюнктура по случая, с цел да се постави завършек на всевъзможни спекулации.,казват в публична позиция от университета.

Съдействали сме на проверяващите органи напълно, като сме обезпечили всички изискани от тяхна страна документи и информация, тъй като имаме вяра в съществуването на правовата страна. Към сегашния миг е формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител за хипотетични, а не открити по безспорен метод действия.

Следва да се има поради, че на този стадий от процедурата няма нито открити и потвърдени по съответния ред закононарушения, нито открити съответни отговорни длъжностни лица. Дали такива ще бъдат открити или не, ще стане ясно от едвам от изхода на досъдебното произвеждане. Ето за какво, откровено призоваваме медиите да съблюдават презумпцията за невиновност, уредена в Хартата на главните права на Европейския съюз и Конституцията на Република България.

Предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да извърши разбор на обстоятелствата и събитията за достигането до извод дали е налице осъществено незаконно действие или не. Както и до момента, ще окажем цялостно подпомагане за осъществяване на следствието в рационални периоди за откриване на обективната истина.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР