По повод отбелязването на 90 години от обявяването на Перник

...
По повод отбелязването на 90 години от обявяването на Перник
Коментари Харесай

Благодарение на младите социалисти, забележителностите в Перник посрещат гостите на града с QR кодове

По мотив отбелязването на 90 години от оповестяването на Перник за град, младежите от Младежко обединяване в Българска социалистическа партия спретнаха самодейност, която по едно и също време демонстрира почитание към предишното и познаване и отворност към най-модерните технологии. Паметникът на Кракра Пернишки, Мемориалът на миньорския труд и Музеят на минното дело (подземният минен музей) в централната градска част се снабдиха със свои лични QR кодове, посредством които гостите на града могат да се осведомят за съответната забележителност посредством бързо сканиране на кода от мобилните си телефони, в резултат на което се зарежда интернет страница с информация за обекта.

„ Макар и да не е измежду огромните туристически центрове на България - Перник въпреки всичко е както незабравим град, по този начин и град с забавни забележителности. Жалко е, че на някои от тях липсва каквато и да е информация, или най-вече да се откри сбита табелка с името на обекта. Този голям пропуск на нашата община е отбелязван нееднократно от гостите на Перник, които при избрани прояви като фестивала Сурва да вземем за пример, могат да доближат сериозна численост. С акцията ни по генериране и слагане на QR кодове на пернишките забележителности като будни жители компенсираме пропуските на локалната администрация и вършим жест към туристите и гостите на Перник, които елементарно, бързо и съвременно могат да се осведомят за основните обекти в града ни. " - обявиха от МО в Българска социалистическа партия - Перник.

В допълнение младежите дадоха обещание, че това е единствено началото на тяхната акция, целяща да достави с осведомителни QR кодове огромни и дребни забележителности в Перник и цялата област.
*QR код (съкращение от " Quick Response " - бърза реакция, бел.пр.) е характерен матричен баркод (още наименуван двумерен баркод), различим от специфични QR четци за баркодове или камери на мобилни телефони. Баркодът се състои от черни модули, подредени в квадратен образец върху бял декор. Информацията в него може да бъде текстова, URL или друга.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР