По повод националния празник 3 март - Ден на Освобождението

...
По повод националния празник 3 март - Ден на Освобождението
Коментари Харесай

20-метров български флаг се развя над варненското село Чернево

По мотив националния празник 3 март - Ден на Освобождението на България от османско господство, Валентин Георгиев – гражданин на село Чернево, който е и директен правоприемник на създателя на селото – дядо Черньо, подари на локалните поданици огромен трикольор, който през днешния ден гордо бе разпънат от най-високата част на Чернево. Това описа самият той в ефира на БНР- Радио Варна. 

Идеята за слагането на българския байрак се ражда доскоро повече от година. Преди това обаче Валентин Георгиев слага голям шестметров кръст над Чернево. Тритонният светещ кръст е съграден със съдействието и даренията на другари и съидейници на черневеца. Кръстът е осветлен и подложен през 2010 година на най-високото място в село Чернево - канара на височина 340 метра.

Валентин Генев – притежател на шивашкия завод, ушил флага с дължина 20 метра и широчина 3 метра също участва на неговото първо втурване. Той показа, че е бил поласкан, че съименникът му се обръща към него и с наслада приема поръчката за ушиването на огромния трикольор. 

Българският байрак след дни ще бъде свален, с цел да се резервира от метеорологичните въздействия. Той ще бъде дарен на общината, която ще го спуска на всеки народен празник. За това увери Данаил Йорданов – кмет на община Суворово, който благодари за родолюбивия жест на Валентин Георгиев. 

Издигането на трибагреника провокира усеща на наслада и горделивост у локалните поданици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР