По повод на големите християнски празници за Възкресение Христово, Русенския

...
По повод на големите християнски празници за Възкресение Христово, Русенския
Коментари Харесай

Призив на Русенския митрополит Наум

По мотив на огромните християнски празници за Възкресение Христово, Русенския митрополит Наум излезе с публично виновен апел за непосещаване на храмовете, поради пандемията и ограничаващите ограничения, наложени от държавното управление.

Обични в Господа братя и сестри,
Във връзка с идните предпасхални и Пасхални празници, отечески призоваваме миряните от Русенска епархия, както и всички наши другари и духовни чада, да бъдат виновни жители, като се въздържат от посещаване в църковните храмове, следвайки в молитвата си да бъдат съпричастни с богослуженията предавани по електронните медии.

Нека тези християни, които имат основна нужда от приемане на св. причестяване, авансово да уведомят за това своя енорийски духовник, като категорично би трябвало да напомним, че св. причестяване не е „ нормален ритуал”, а християнски акт, към който би трябвало да се пристъпи след нужната подготовка и тайнството „ Изповед”.

Обични в Господа братя и сестри, всички сме призвани да се съобразим с наложените условия от българското държавно управление, тъй като по този начин ще защитим себе си и близките от разпространяването на смъртоностната болест, върлуваща из целия свят.
Нека бъдем рационални жители и християни, като ограничавайки своето кардинално неотменно наличие в храма, спомогнем за това да посрещнем още доста бъдещи Цветници и Великдени в здраве и жизнен дух!
Божието благословение да бъде с всички нас, амин!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР