По повод Международния ден в памет на жертвите на холокоста

...
По повод Международния ден в памет на жертвите на холокоста
Коментари Харесай

Фандъкова за Холокоста: Светът си припомни мащабите на най-зловещото престъпление в историята на човечеството

По мотив Международния ден в памет на жертвите на холокоста кметът на София Йорданка Фандъкова, ръководителят на Организацията на евреите в България „ Шалом “ доктор Александър Оскар и представители на дипломатически задачи – дипломат Херо Мустафа, Техни превъзходителства посланиците на Съединени американски щати, на Украйна – Виталий Москаленко, на Полша – Мачей Шимански, на Германия – Кристоф Айххорн, оповестяват от Столична община.

„ Светът още веднъж си напомня мащабите на най-зловещото закононарушение в историята на човечеството, измеримо с най-кървавите войни. Почитаме паметта на жертвите на холокоста и помним уроците на историята. Като контраст на това се изправят и стоят тези, които са се борили против злото и ни дават образец и кураж в отстояването на човечността. София нееднократно се опълчва на злото, на ежедневните прояви на човеконенавистта, какъвто е езикът на омразата и нетолерантността ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова. 

" Столичната община ще се опълчва изрично, както го е правила до момента, на всички антидемократични прояви и опити да се унищожава нашата антична традиция на приемливост. Убедена съм, че обединени против омразата, можем да я победим, както сториха нашите прародители и ни оставиха послания на мир и съпричастност. Защото, в случай че допуснем езика на омразата да избуява в живота ни, неизбежно това ще отклони пътя ни от положителното “, добави още тя.

Фандъкова благодари на Организацията на евреите в България „ Шалом “, на дипломатическите представителства, с които дружно вървим по пътя на отстояването на полезностите на мира и мъдростта.

По мотив възпоменанието на жертвите на холокоста бе показан филм от фестивала „ Мастер оф Арт “ (Master of Art).

Фестивалът е отдаден на Международния ден за възпоменание на жертвите на холокоста и 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи и почитането на паметта на 11 343 евреи от Беломорието, Вардарска Македония и град Пирот.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР