По повод Международния ден на ромите, 8 април, испанският посланик

...
По повод Международния ден на ромите, 8 април, испанският посланик
Коментари Харесай

Испанският посланик в България прие ученици роми от Мъглиж

По мотив Международния ден на ромите, 8 април, испанският дипломат в България одобри на аудиенция двама възпитаници от Мъглиж, придружавани от техни учители и представители на Центъра за междуетнически разговор и приемливост „ Амалипе”.

Посещението на учениците в посолството представляваше премия за творбата им в Категорията „ Видео “ на учебния конкурс „ Имам една фантазия – да учим и живеем заедно”, проведен от Център „ Амалипе”.

Посланик Поланко срещна учениците със структурата и работата на посолството в България; представителствата по браншове на посолството, двустранните връзки сред двете страни и политическите, икономическите, културните и обществените връзки сред двата народа. Учениците подариха на дипломат Поланко знамето на ромите.

Благодарение на съдействието на Центъра за междуетнически разговор и приемливост " Амалипе ", Посолството на Испания в София взаимно с Отдел „ Образование “ на посолството се трансформира в годишно място за посещаване на разнообразни учебни заведения във връзка празнуването на ромската Нова година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР