По повод материал от 14 март в Агенция Стандарт под

...
По повод материал от 14 март в Агенция Стандарт под
Коментари Харесай

Право на отговор: Данните на използващите TP-Link са в безопасност

По мотив материал от 14 март в Агенция Стандарт под заглавие „ TP-Link е предавал информация от устройствата си на трета страна “ в редакцията се получи отговор от компанията, в който се дава информация за развиването на описаните събития.

В истинската обява се загатва, че в продължение на няколко години производителят на мрежово съоръжение TP-Link работи с компанията Avira за обезпечаване на сигурност за артикули като Wi-Fi рутери. Целта е отбрана на потребителите от хакерски атаки и други закани, „ само че партньорството наподобява е включвало и предаване на потребителски данни на Avira “.

Освен механически детайлности, в материала ни се загатва, че с маршрутизатор TP-Link Archer AX3000 са били трансферирани голямо количество данни към сървърите SafeThings на Avira единствено за 24 часа. SafeThings е платформа за попречване на киберзаплахи.

„ Въпреки че Avira твърди, че потребителите получават надзор над устройствата, се оказа, че услугата продължава да работи, даже в случай че няма абонамент. Освен това данните се предават, даже в случай че всички свързани с тях услуги на Avira/Home Shield са деактивирани в настройките на рутера. Въпреки това маршрутизаторът не се интересува от това и по този начин или другояче изпраща целия трафик за по-късен разбор “, написа в материала на Агенция Стандарт.

„ Подобни данни се появиха по-рано и в портала XDA. Според техните отчети сходен проблем е имало в TP-Link Deco X68. При питане компанията даде обещание да в профил казуса в предстоящ фърмуер, до момента в който представители на самия XDA прецизираха, че производителят на рутера не е показал прецизен период за премахване на казуса “, приключва обявата ни.

По този мотив получихме отговор, че „ TP-Link HomeShield употребява услугите на Avira и заради тази причина рутерите на TP-Link, които са оборудвани с функционалността HomeShield, получават IP адреса на Avira. “

Според отговора „ консуматори не са подложени на никакви нежелани обстановки “, а „ механизмът, употребен в процеса на DNS поръчка, генерира чести поръчки “. „ В резултат на това оптимизирахме софтуера, с цел да премахнем тази обстановка “, настояват от компанията.

От там прецизират, че потребителите имат достъп до връзка, посредством която да актуализират своя фърмуер и да се уверят, че техните данни са безвредни. Връзката е на адрес:

Предлагаме на вашето внимание цялостния текст на отговора, получен от TP-Link:

„ TP-Link HomeShield употребява услугите на Avira и заради тази причина рутерите на TP-Link, които са оборудвани с функционалността HomeShield, получават IP адреса на Avira.

Като се има поради настоящата обстановка, която беше показана на нашето внимание, с цел да подсигуряваме, че нашите консуматори не са подложени на никакви нежелани обстановки, ние прегледахме софтуера, като установихме, че механизмът, употребен в процеса на DNS поръчка, генерира чести поръчки. В резултат на това оптимизирахме софтуера, с цел да премахнем тази обстановка.

DNS се употребява за превръщане на имена на домейни в IP адреси, тъй че уеб браузърите да могат да качват запаси от Интернет. Например, когато посетите tp-link.com, вашето устройство изпраща DNS поръчка за IP адреса на домейна " tp-link.com ". Тъй като са DNS поръчки, тези поръчки не съдържат никаква персонална информация.

Потребителите имат достъп до връзката по-долу, с цел да актуализират своя фърмуер и да се уверят, че техните данни са безвредни:

TP-Link зачита сигурността на потребителските данни и се придържа към политика на бистрота.

В същото време, когато зародят такива обстановки, в които потребителят ни осведоми за въпроси, които изискват нашето особено внимание, TP-Link прави всичко допустимо, с цел да го позволи оптимално бързо. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР