По повод изнесените от Емил Пеков твърдения относно злоупотреби от

...
По повод изнесените от Емил Пеков твърдения относно злоупотреби от
Коментари Харесай

Проверка на BulNews: Скандалните твърдения за кмета на Чипровци Пламен Петков не отговарят на истината

По мотив изнесените от Емил Пеков изказвания по отношение на злоупотреби от страна на кмета на Чипровци, организация BulNews.bg извърши инспекция по случая. Оказва се, че обвиняванията против Пламен Петков не дават отговор на истината.
Припомняме, че преди дни общественикът от Чипровци Емил Петков популяризира скандални изказвания, касаещи кмета. По думите му Пламен Петков върти съмнителни покупко-продажби, с които натрупа материални облаги. Чрез тях градоначалникът се сдобил с огромен апартамент в нова кооперация в Монтана, както и различен в София, а също и първокласна кола.
Справка в Имотния указател демонстрира, че кметът на балканското градче в действителност e притежател на въпросните жилища, които обаче е закупил с ипотечен заем. Две от покупко-продажбите са осъществени преди той да заеме управническата си позиция в Чипровци през 2012 година
Имотните заявления до Сметната палата са общодостъпни. От тях излиза наяве, че Пламен Петков придобил парцел в жилищна постройка на улица „ Д-р Стамен Илиев “ в Монтана още през 2003 година. Апартаментът е закупен с ипотечен заем, който е изплащан в продължение на 10 години. След погасяването му през 2013 година към този момент определеният за кмет на Чипровци Петков купува и втория си парцел – в София, още веднъж с ипотечен заем. Автомобилът пък е добит през 2010 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР