По повод днешния празник – Деня на държавността, президентът на

...
По повод днешния празник – Деня на държавността, президентът на
Коментари Харесай

Сърбия награди Джони Деп

По мотив днешния празник – Деня на държавността, президентът на Сърбия Александър Вучич връчи оценки на заслужили лица и организации. По време на церемонията той съобщи, че Сърбия е бастион на свободата и независимостта и е поръчител за стабилността в района, която има предпочитание да живее добре със своите съседи.

Холивудският артист Джони Деп получи златен орден за заслуги. Той съобщи, че ще остане пореден и ще направи всичко по силите си, с цел да трансформира медала в въплъщение на своя ангажимент към Сърбия.

Медалът е присъден на Деп " за изключителния му принос към страната и напъните ѝ да разшири и усъвършенства локалната арт общественост ".

През октомври 2021 година артистът показа в Сърбия новия анимационен сериал " Puffins Impossible ", продуциран от Archangel Digital Studios на Милош Бикович, основан от италианското студио Iervolino Studios (IES) и осъществен с поддръжката на сръбското Министерство на културата и информацията.

По време на визитата си в Белград артистът беше признат от президента Вучич, който съобщи, че производството на сходни филми и сериали с присъединяване на холивудски звезди е " значимо за сръбската креативна промишленост и за популяризирането на страната по света ". От своя страна артистът даде обещание да " продължи да разпространява страната " на интернационалната културна сцена.

Деп от дълго време си сътрудничи със сръбската кино промишленост. В началото на 90-те години артистът се снима в първия англоезичен филм на сръбския режисьор Емир Кустурица " Аризонска фантазия ". (1991 г.). Филмът печели специфичната премия на журито на филмовия фестивал в Берлин.

Сред носителите на най-високите оценки са Желка Цвиянович - президент на Република Сръбска, Милан Кнежевич – народен представител в Народното събрание на Черна гора, Зоран Янкович - кмет на Любляна. Орден получи и манастирът „ Св. Прохор Пчински “.

Отличени са и дейци на науката, културата и медиите на Сърбия.

По време на тържествената гала в Палатата на Сърбия в Нов Белград екологични организации проведоха митинг и блокираха придвижването с искане за непрекъсната възбрана за минния рандеман на бор и литий.

Разположените към постройката полицейски постове попречиха на жителите да се приближат до нея. Демонстранти направиха няколко опита да пробият полицейския кордон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР