По повод 2 юни – Денят на Христо Ботев и

...
По повод 2 юни – Денят на Христо Ботев и
Коментари Харесай

В навечерието на 2 юни Цвета Караянчева подари на депутатите календари с образа на Христо Ботев

По мотив 2 юни – Денят на Христо Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България, Цвета Караянчева, която е ръководител на Националния предприемчив комитет за честване на 170-ата годишнина от рождението на Христо Ботев, подари на всеки народен представител календар с неговия лик. Това оповестиха от пресслужбата на Народно събрание.

За да не забравяме чутовната му смелост, безподобен поетически талант и харизма, уточни Цвета Караянчева при започване на пленарното съвещание. Тя означи, че 2 юни е ден, в който коленичим пред саможертвата на хилядите знайни и незнайни наши съотечественици, пролели кръвта си в битките за национално избавление.

„ Ботев е недостижим и за хулителите, и за ласкателите. Той държи съвестта ни будна и ни кара да осъзнаем, че физическата кончина е единствено ходило към безсмъртието на духа “, акцентира ръководителят на Народното събрание. „ Отечеството, споделя Ламартин, е основано от праха на мъртвите. Нека им отдадем дължимото, тъй като те са онази заварка, която от масата прави народ “, уточни Цвета Караянчева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР