По поведението и фразите, които използваме личи на какво ниво

...
По поведението и фразите, които използваме личи на какво ниво
Коментари Харесай

Това издава, че имате ниско самочувствие

По държанието и фразите, които използваме проличава на какво равнище е самочувствието ни. Комплексите и подозрението в личните благоприятни условия могат да бъдат доловени от думите, които използваме, по какъв брой пъти ги използваме и в какви обстановки.

Кои са фразите, които издават ниско самочувствие, които да спрем да използваме?

„ Съжалявам “

Да умееш да се извиниш е скъпо качество. Ако повече хора можеха да се извиняват откровено, когато има потребност от това, светът щеше да е по-добро място. Но да повтаряш по 100 пъти дневно „ скърбя “ си е същинска демонстрация на ниско самочувствие.

„ Беше просто шанс “

Когато сте постигнали нещо значимо недейте да го отдавате единствено на шанса. Отпразнувайте личния си принос за триумфа ви, тъй като сигурно има подобен. Спрете да се съмнявате в качествата си и се похвалете сами!

„ Чудя се какво мислят за мен “

Ако непрекъснато се чудите какво мислят другите за вас и се пробвате безусловно да спечелите благосклонностите им, ще постигнете противоположния резултат. Освен това заплащането на „ налог публично мнение “ е сигурен симптом на ниско самочувствие. Отървете се от тези мисли и харесвайте сами себе си – това ще ви накара да се чувствате неведнъж по-добре.

„ Ще отида да полегна “

Според изследванията, хората, които постоянно използват тази фраза също имат ниско самочувствие, написа dnesplus. Това е по този начин, тъй като ниската самокритика няма единствено ментални, само че и физически проявления – тя ви кара да чувствате непрекъсната отмалялост и липса на сила. Това ви кара да спите по-често денем.

„ Не знам кое да избера “

Вечно се чудите кой чифт обувки да изберете, коя дреха ще ви отива, дали да промените работата, дали да скъсате с гаджето. Не можете да вземете решение даже кой филм да гледате. Всичко това е демонстрация на ниско самочувствие, което ви пречи да сте по-дейни, по-решителни и по-сигурни в себе си.

„ Аз просто… “

Оправдания, оправдания, оправдания – спрете с тях и застанете твърдо зад себе си! Ако заявявате ясната си позиция ще повишите освен самочувствието си, само че и ще подобрите усещането на хората към вас.

„ Може и да съм прав, само че не съм сигурен “

Ако изразявате несигурността си, то неизбежно близките ще го виждат. Ще спрат да ви имат доверие. Мнението ви няма да е меродавно за тях, даже да сте прави. На никого няма да му направи усещане, даже да грешите, в случай че го извършите с убеденост. Нагласата е значима и тя е скъпо оръжие в общественото и професионално обграждане. Хората ще ви одобряват като престиж, в случай че спрете да изразявате непрестанно подозрение в себе си.

„ Имам друго мнение, само че ще се съглася “

Още едно доказателство, че не сте уверени в личните си причини и считате за по-сигурно да избегнете конфликт с другите, в сравнение с да се отстоявате.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР