По последни данни на Международната общност на жените само 5.1

...
По последни данни на Международната общност на жените само 5.1
Коментари Харесай

Само 5% от пилотите в света са жени

По последни данни на Международната общественост на дамите единствено 5.1 на 100 от водачите в света са дами, което свидетелства за нуждата в промишлеността да се подтиква разнообразието в функциите, които обичайно са доминирани от мъже.

Данните популяризира в понеделник нискотарифната самолетна компания Wizz Air.

По този мотив превозвачът афишира желанието си да усили броя на дамите водачи посредством програмата Cabin Crew to Flight Deck, която поддържа амбициозните членове на кабинния екипаж да преодолеят бариерите пред това да станат водачи посредством всеобхватна финансова помощ, покриване на разноски по пътувания и настаняване, както и съгласуван график за работа и образование.

Програмата за образование е 40-месечна и предлага на стимулираните членове на екипажа опцията да изградят кариера, летейки на борда на флотилията на превозвача.

В седмицата на дамите в авиацията, започваща от 8 март 2021 година, от Wizz Air дават обещание още да поддържат и кариерното развиване на дамите във всички области на авиационната промишленост, създавайки баланс сред половете на висшите управителни позиции в самолетната компания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР