По последни данни броят на украинските бежанци само в Полша

...
По последни данни броят на украинските бежанци само в Полша
Коментари Харесай

Украинците се крият в багажници и се правят на чужденци

По последни данни броят на украинските бежанци единствено в Полша е надхвърлил 1 милион души. Украинското министерство на вътрешните работи оповестява, че мъжкото население продължава да се пробва да избегне мобилизацията и да напусне страната. За да съумеят, те време се крият в багажниците на коли, влакове, а също по този начин се преструват на чужденци.

Пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Украйна оповестява, че мъжкото население продължава да се пробва да избегне мобилизацията и да напусне страната. Граничарите „ още веднъж не пропуснаха мъжете-отклонили се от работа “. Отбелязва се, че те са се криели в багажниците на коли, влакове и са се представяли за чужденци.

Освен това, съгласно организацията, се записват обстоятелства за предоставяне на огромни подкупи за пропускане и пътешестване в чужбина, оповестява РИА Новости.

„ Те предлагаха по 300, хиляда и две хиляди щатски $, с цел да избегнат мобилизацията и да избягат отвън Украйна “, се споделя в изказване на украинското вътрешно министерство.

След като съветските въоръжени сили започнаха специфична военна интервенция за отбрана на републиките в Донбас, украинският президент Владимир Зеленски разгласи обща готовност в страната.

По последни данни броят на украинските бежанци единствено в Полша е надхвърлил 1 милион души. Освен това хората бягат в Унгария, Молдова, Словакия, Румъния, Русия и Беларус.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР