По последни данни броят на жертвите е надхвърлил 10 000

...
По последни данни броят на жертвите е надхвърлил 10 000
Коментари Харесай

Вижте мащабите на бедствието в Турция и Сирия три дни след труса /видео/

По последни данни броят на жертвите е надхвърлил 10 000 души в двете страни, съобщи БТВ.

 

Броят на жертвите в Турция е повишен до 6957 души по данни на турската организация за ръководство на изключителните обстановки. Държавните медии оповестяват, че в Сирия са починали към 2500 души.

 

Цифрите не престават да порастват, а хората към момента са в капан под руините.

 

С настъпването на зимните студове възможностите да ги измъкнем живи стават все по-малки, споделят спасителите.

 

В Сирия бедствието се задълбочава поради дългогодишната революция - доста здания към този момент са развалени и срутени от земетресението, а достъпът до избавителни интервенции и филантропична помощ е усложнен в доста региони. В Южна Турция живеят и много бежанци от Сирия, постоянно в небрежно издигнати или разрушени здания.

 

„ Едно злополучие се наслагва върху друго. На места като Газиантеп в тази част на Турция има милиони сирийски бежанци, които постоянно живеят в не изключително издръжливи жилища. Това е рецепта за злополука “, споделя Натали Робъртс, изпълнителен шеф на английската организация „ Лекари без граници “.

 

Първото земетресение с магнитуд 7,8 по Рихтер стана покрай Газиантеп в Югоизточна Турция в понеделник вечерта. Няколко часа по-късно то е последвано от ново земетресение с магнитуд 7,5.

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР