По покана на председателя на Комисията по въпросите на ЕС

...
По покана на председателя на Комисията по въпросите на ЕС
Коментари Харесай

Народните представители от Комисията по въпросите на ЕС се запознаха с приоритетите на Шведското председателство на Съвета на ЕС

По покана на ръководителя на Комисията по въпросите на Европейски Съюз Деница Симеонова посланикът на Кралство Швеция Катарина Рангнит показа пред народните представители от комисията целите и програмата на шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Посланикът на Швеция Катарина Рангнит подчертава върху поддръжката за Украйна, общата миграционна политика и устойчивата, конкурентна стопанска система.
Народните представители имаха опция да насочат въпроси към посланика на Швеция. Сред тях бяха дали като ротационен ръководител страната ще сложи в дневния ред на Съвета на Европейски Съюз приемането на България в Шенген и каква е ролята на председателството за споразумяване на преговорния развой за промени в Националните проекти за възобновяване и резистентност на страните, по отношение на Плана “Repower EU ”. Народните представители демонстрираха интерес и за самодейностите, които председателството ще предприеме във връзка със отбраната на медиите и публицист
 ите в Европейския съюз.
На съвещанието на Комисията по въпросите на Европейски Съюз участваха студенти и преподаватели по интернационалните връзки и европеистика от Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, Университета за национално и международно стопанство и Американския университет в България, с цел да се срещнат от близко с работата на Комисията и присъединяване на националния парламент в европейския законодателен развой.
Председателят на Комисията по въпросите на Европейски Съюз Деница Симеонова връчи на посланик Катарина Рангнит приветствен адрес от ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов във връзка началото на Шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР