По покана на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков на

...
По покана на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков на
Коментари Харесай

Вътрешният министър Рашков и турският му колега ще си сътрудничат в борбата с незаконната миграция

По покана на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков на посещаване в страната ни бе турският му сътрудник Сюлейман Сойлу, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

В рамките на срещата са разисквани настоящи въпроси на двустранните връзки в региона на вътрешните работи и сигурността.

Двете страни показаха висока оценка за градивния политически разговор и партньорство сред България и Турция. Поставиха акцент върху основното значение на съдействието и обмена на опит при справяне с общите провокации, измежду които са незаконната миграция и противодействието на трансграничната проведена престъпност.

В този подтекст беше разисквано съдействието в региона на защитата на границата, като бе регистрирана нуждата от гъвкави решения и значимостта на директните контакти. Изтъкнато бе основното значение на доверието и професионализма в двустранните връзки.

Министрите показаха подготвеност за продължение на постоянния разговор на всички нива, както и за неговото разширение и задълбочаване, в това число в нови области от съвместен интерес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР