По покана на кандидата за кмет на община Кюстендил инж.

...
По покана на кандидата за кмет на община Кюстендил инж.
Коментари Харесай

Инж. Огнян Атанасов и експерти по транспортна безопасност: Кюстендил има нужда от генерален план за организация на движението

По покана на претендента за кмет на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов се организира полемика на тематика " Пътна сигурност " с Диана Русинова, ръководител на УС на " Европейски център за транспортни политики " и инж. Марин Желев, специалист по пътна и железопътна инфраструктура, инж. Димитър Кирилов, специалист по транспортна инфраструктура.



Община Кюстендил има потребност от общоприет проект за организация на придвижването, който ще реши доста дългогодишни проблеми, които ги има на територията на общината. Също по този начин в града през последните 5 години не е правена маркировка.Виждате че няма, през последните дни стартира да се слага маркировка на входовете на Кюстендил и знаците, които са сложени не дават отговор на условията за стандартите.



В работата си като общински консултант инж. Огнян Атанасов е наясно с невралгичните точки в града.



„ През годините съм предложил много решения и за кръстовища и за пешеходни зони, които са осъществени през годините.Помните, че реализирахме и полемика с починалия омбудсман тъкмо по тази тематика.От тогава се осъществиха част от набелязаните точки, образец за това е и паркинга при поликлиниката, който беше набелязан на тази среща “, съобщи Атанасов.

Диана Русинова, съобщи че от последното си идване в Кюстендил преди 5 години до в този момент нищо не се е трансформирало,дори нещо минимално по повод организацията на придвижването в града.



„ Продължава да има негодни пътни знаци за приложимост, липса на пътна маркировка, липса на единна визия за изцяло решение на казуса с организацията на придвижването.Ние сме самостоятелни, няма да подлагаме на критика кой какво не е направил през годините, само че към този момент е извънредно време да се направи, тъй като по закон от 2005 година насам би трябвало да има план за всяко обитаемо място. Така че това е огромната драма на община Кюстендил и по-конкретно на града, това минава през един дълъг и комплициран развой.Той обаче би трябвало да стартира,за да го довършим.Ако в никакъв случай не стартира в никакъв случай няма да го довършим.Ако е приоритет на някого спасяването на човешкия живот би трябвало да предприеме тези дейности и да постави тези старания.Трябва да се стартира от правене на планове, общоприет проект за организация на придвижването, инспекция на сигурността към обектите на просветителната инфраструктура.В София ние направихме неотдавна първата безвредна зона към учебно заведение, тук сме доста надалеч от това.Там се стремим да създадем по- положително и да надграждаме, до момента в който тук няма основа “, съобщи Диана Русинова.

„ От много години имам достойнството да пристигам в града, прекрасен град е, само че за жалост през последните 15 години пристигам постоянно и виждам, че транспортната инфраструктура, част от общинските пътища, улици са в незадоволително, неприятно положение като цяло. Диана Русинова приказва за организацията на придвижването, само че тя е функционалност на цялостното експлоатационно положение на пътя.Ако пътя има неравности, каквато и маркировка и знаци да бъдат сложени, отново си остава заплахата от ПТП. Първо би трябвало да стартираме с възобновяване на експлоатационните качества на улиците и на пътищата, да ги доведем до безвредните нормативни бази и към този момент тогава можем да мислим за маркировка и знаци.Има държавни стратегии, по които парите се отпускат на база направени планове. Общината би трябвало да си изготви планова документи, с тях да се кандидатства и да се отпусне 100 % финансиране от страната или от еврофондове “, безапелационен е специалиста инж.Марин Желев.

Инж. Димитър Кирилов, занимава се с транспортна инфраструктура, специалист.Роден и дълги години живял в Кюстендил,също разяснява обстановката с пътищата в община Кюстендил.

„ Към момента в страната вървят няколко огромни плана, свързани с транспортната инфраструктура. Единият е коридор№ 8, по него има да се прави нова автомагистрала, която да свързва Гюешево с град Дупница,отделно от това се проектира и огромна жп линия, която свързва още веднъж Радомир с град Гюешево, там ще и връзката с Р Северна Македония и в този момент е точния миг общината да се намеси в тези планове, да сложи своите условия, тъй че Кюстендил да извлече максимума за развиването си, сподели инж. Кирилов “

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР