По-подробна електронна справка получават вече гражданите, които проверяват своите местни

...
По-подробна електронна справка получават вече гражданите, които проверяват своите местни
Коментари Харесай

Собствениците на имоти и МПС вече получават по-подробна е-справка за местните данъци и такси

По-подробна електронна информация получават към този момент жителите, които ревизират своите локални налози и такси  (МТД) в уеб страницата на Столична община. 

След като през миналите дни дирекция „ Общински доходи “ вкара новата версия на софтуера за локални налози и такси, жителите могат да видят всички направени от тях заплащания на МДТ за няколко години обратно.

Така се икономисва нуждата от вадене на дубликати от разписки за платени локални данъци.

Собствениците, които са декларирали да получават по е-поща известията си за МДТ, към този момент могат да трансформират имейл адреса, на който да идва информацията от дирекция „ Общински доходи “. Досега тази опция липсваше.

Друга оригиналност в електронната информация е опцията да се наблюдава историята на декларирането – на движимо и недвижимо имущество.

С новата версия на софтуера за локални налози и такси „ Матеус “, която към този момент е конфигурирана в районните данъчни отдели на Столична община, се усъвършенстваха функционалностите за обработка на информацията в административните масиви. 

Софтуерът бе създаден и внедрен от Информационно обслужване преди няколко години. Той разрешава на общинската администрация да усъвършенства качеството на обслужване и дава опция за заплащания на ПОС терминали в касите на данъчните служби в общините. Системата разрешава елементарно администриране и поддържане на указател на жителите, указател и обработка на документи и заявления, отговорности и заплащания, осчетоводяване и отчетна активност. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР