По Плана за възстановяване и устойчивост сме много закъснели за

...
По Плана за възстановяване и устойчивост сме много закъснели за
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: По Плана за възстановяване и устойчивост сме много закъснели за използването на средствата

По Плана за възобновяване и резистентност сме доста закъснели за потреблението на средствата. Те са нужни за българската стопанска система. Другите страни към този момент употребяват тези средства по Плана. Относно измененията в енергетиката няма елементарно решение – ще заменяме въглищата със слънце или с вятър. Решението е сложно. Това сподели за предаването „ Твоят ден “ на Нова телевизия евродепутатът ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.

Относно вчерашните диспути в Екологичен потенциал Андрей Ковачев изясни, че има консенсус за основаване на арбитражен съд.

„ Руската федерация е направила закононарушение и по интернационалното право, би трябвало да има интернационален арбитражен съд. Европа е единна в тази стъпка. Има единение в съвета за основаването на подобен арбитражен съд, това би трябвало да мине през гласоподаване ”, сподели още Ковачев.

Относно основаването на арбитражен съд, той посочи, че през вчерашния ден бяха дебатите в пленарна зала. „ Дебатът за Днипро бе съпроводен с дебата за интернационален арбитражен съд. Тази десетилетна драма, която всякога ни се споделяше – би трябвало да сме деликатни с Русия, тъй като имаме потребност от недопечен нефт или други запаси, мисля че Европейски Съюз се оправя доста добре, в това число и България може да се оправи без доставки от Руската федерация. България се оправя и се оправи ”, разяснява Ковачев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР