По пътя си на развитие безпилотните автомобили срещат редица проблеми

...
По пътя си на развитие безпилотните автомобили срещат редица проблеми
Коментари Харесай

Ще доведат ли безпилотните коли до безработица?

По пътя си на развиване безпилотните коли срещат редица проблеми освен от механически или юридически темперамент, само че и от обществен – колкото по-голяма е тяхната автоматизация, толкоз повече хора ще останат без работа. На последното съществено внимание обръщат управляващите в Индия, които взеха решение, че би трябвало да забранят потреблението на самостоятелните транспортни средства на територията на страната.
Министърът на превоза на Индия – Нитин Гадкари, изрично разгласи, че безпилотните коли няма да получат позволение за напредване по индийските пътища. Според него, в страна, в която безработицата е един от най-големите проблеми, няма място за технологии, отнемащи работните места от хората, оповестява вестник Hindustan Times.
В момента в страната се вижда взрив на комерсиалните транспорти и се търсят голям брой професионални водачи. За задачата държавното управление планува отварянето на 100 школи да образование на водачи, като от тях през идващите 5 години би трябвало да излязат 5 млн. изцяло готови водачи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР