По отношение на това изследване, което стана доста популярно в

...
По отношение на това изследване, което стана доста популярно в
Коментари Харесай

Проблемът със замърсеното ни с E.coli море бил здравен, не екологичен

" По отношение на това проучване, което стана много известно в обществените медии през вчерашния ден, то се отнася до здравен, само че не до екологичен проблем. Трябва да вършим тази разлиика. Не, че се пробвам да се измъкна от тематиката, само че това са две обособени неща. "

Така министърът на околната среда и водите Юлиян Попов разяснява оповестеното през вчерашния ден на Софийския университет и асоциация " Активни консуматори ", което сподели 7 нечисти с Escherichia coli плажа по Южното Черноморие при тествани общо 11. Най-фрапиращ бе казусът с Попския плаж на Царево където стойностите за Escherichia coli, доближават феноменалните 20 666 клетки/100 мл - над 41 пъти над нормата.

" При образния оглед на мястото беше открито вливане на мощно нечист поток в залива, съществуване на неидентифицирани тръби/канализация в посока крайбрежието, и мощен аромат на фекалии в региона. В непосредствена непосредственост, 100-200 метра, се намира недостроен и зарязан хотелски комплекс, и купища боклуци. Важна детайлност е, че всичко открито от нас, не попада в досието на плажа оповестено на интернет страницата на РЗИ-Бургас " - показват откривателите.

Както и: " Вероятно главен източник на замърсяване на крайбрежните води са противозаконните и нерегистрирани вливания на отпадъчни води. Понеже застрояването е неравномерно, както и обсега на канализацията, то качеството на водите за къпане не е еднообразно на другите плажове. "

Дали Министерство на околната среда и водите няма общо с чистотата на водите всеки самичък може да реши - най-малкото на база на това, че районните екоинспекции имат отношение към строителните разрешителни. Така да вземем за пример, както Клуб Z писа, екоинспекцията в Бургас е съгласувала десетки капиталови плана в землището на Синеморец, макар че е известно, че селото няма пречиствателна станция и фекални води отиват в морето. Въпросната екоинспекция дълги години бе водена от Тонка Атанасова, която в този момент Попов направи собствен консултант в министерството.

" Да, морето се замърсява, плажовете се замърсяват, изследванията, които ще покажем в идващите месеци, демонстрират, че фактически замърсяването на Черно море по-скоро нараства в сравнение с се свива. Аз бих споделил за това изследване, че като че ли е изследване особено на мръсните места - не дава уравновесена картина на цялото положение ", разяснява още министърът през днешния ден.

Все пак  " приветства " едно от заключенията в отчета - че замърсяването не е обвързвано по никакъв метод с " Каховка ".

" Проблемите са си наши и ние би трябвало да ги решаваме. Те са една разпределена отговорност сред жители, общини, разнообразни министерства, разнообразни институции.

Замърсявания има, не мога да кажа, че няма, само че както споделих, с цел да имаме ясна картина и уравновесена картина, би трябвало да забележим едно дълготрайно изследване на здравното положение и бактериалното положение, което не е въпрос на министерството на околната среда, само че аз бих приветствал ", съобщи още.

На констатацията, че въпреки всичко Миниситерство на околната среда и водите директно би трябвало да го интересува положението на водите, екоминистърът отвърна, че Министерство на околната среда и водите имало избран вид отговорности, свързани най-много с ръководството на язовирите и европейското финансиране на водни цикли.

Факт е, че районните здравни инспекции би трябвало да наблюдават за E.coli, само че както стана ясно, РЗИ в Бургас е обрисувала розова картина, която е друга от тази на Алма матер и " Активни консуматори ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР