„По отношение на обявеното намерение за повишаване на цената на

...
„По отношение на обявеното намерение за повишаване на цената на
Коментари Харесай

Нинова: Забраняваме увеличението на цените на мобилните услуги

„ По отношение на оповестеното желание за повишение на цената на мобилните операторите, Комисията за отбрана на потребителите към Министерството на стопанската система се произнесе, че това е нелоялна комерсиална процедура. Мобилните оператори желаят да си вдигнат цената двойно вкупом през януари. За нас това е нелоялно и от през днешния ден още ще има акт на органа, с който я забраняваме ", разгласи министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

Ако цената бъде нараснала, ще бъдат наложени всички регулаторни ограничения. Ще се постанова санкция в размер от 1000 до 30 000 лв.. Нинова се закани и, че ще се обърне към съда и ще изиска, в случай че заповедта й бъде обжалвана, да се приложи авансово осъществяване.

Ще бъде възобновен и националния съвет за отбрана на потребителите, който не се е събирал повече от 2 години. Целта било всеки консуматор да знае, че страната е до него и ще го отбрани.

„ Защитата на българския консуматор ни става безспорен приоритет. 21 000 тъжби са постъпили тази година в КЗП. Това демонстрира какъв брой хора са наранени от най-различни проблеми. Най-често жалбите са против енергоразпределителни сдружения, топлофикации, ВиК - сдружения, некачествени артикули. Това е признак - какъв брой доста хора имат проблем във връзка с потребителските си права”, безапелационна бе Нинова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР