По отношение на г-н Кирил Петков, едното негово искане, което

...
По отношение на г-н Кирил Петков, едното негово искане, което
Коментари Харесай

Калин Стоянов не коментира акцията в Агенция Митници и оставката на Живко Коцев, обяви: Не познавам и не съм разговарял с Нотариуса

По отношение на господин Кирил Петков, едното негово искане, което той направи в моя кабинет, беше за шеф на щаба за изборите да сложим зам.-министър Кирил Ценкин. Тогава аз му споделих, че това може да се случи доста мъчно, тъй като постоянно обратно във времето, а и отсега нататък постоянно шеф на този щаб е бил основният секретар на Министерство на вътрешните работи. Няма по какъв начин лице, което е част от политическия кабинет, да бъде шеф на оперативния щаб за изборите. В моя кабинет Кирил Петков е идвал сигурно и то не един път. Асен Василев и Бойко Борисов не са идвали в кабинета ми. Отново ще повторя, че единственият човек, който ме предложения да вземам участие в кабинета " Денков " като специалист, е Кирил Петков. С никой различен не съм разговарял. Към момента никой не е разговарял с мен за присъединяване в служебния кабинет.

Това съобщи в коридорите на Народното събрание министърът на вътрешните работи в оставка, откакто беше изслушан от депутатите на закрито съвещание по тематиката за Мартин Божанов - Нотариуса. 

" Не мога да кажа нищо за вчерашната акция в Агенция " Митници ", тъй като това е разработка на ДАНС и КОНПИ. Ние нямаме присъединяване. Това е тяхна разработка. По тематиката за Нотариуса желая да направя значимо конкретизиране - аз този човек в никакъв случай не съм го виждал и в никакъв случай не съм разговарял с него. Единствената конструкция, която съумя да събере материали и данни за този човек, с които се образува досъдебно произвеждане е ГДБОП и то под мое управление. Дали едно лице, без значение дали това е Мартин Божанов, е помощник на Министерство на вътрешните работи е държавна загадка. Още по-важното нещо е, че тази информация може да се изисква от прокуратурата и съда. Другото още по-важно нещо е - това, дали едно лице е съдтрудник или не, това по никакъв метод не му дава защита да не бъде осъществено наказателно гонене против него ", добави.  

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР