По отношение на дивото къмпингуване няма още регламент и това

...
По отношение на дивото къмпингуване няма още регламент и това
Коментари Харесай

Екоминистърът: Липсата на регламент за дивото къмпингуване е проблем

По отношение на дивото къмпингуване няма още правилник и това е огромен проблем. Това съобщи министърът на околната среда и водите в отговор на въпрос на Константина Петрова („ “) по отношение на достъпа до залив Болата, заложен по време на днешния парламентарен надзор.

Според министъра неналичието на ясна формулировка основава проблем за отговорностите и на институциите. Той изясни, че от екоминистерството могат да наблюдават прекосяването през дюните.  Лично съм гонил паркирани коли, разяснява той, като означи, че в Болата е направено уголемение на мястото за паркиране.

Във въпроса си Петрова показва, че през Болата минава миграционният път на птици „ Виа Понтика “. Заливът е част от предпазена зона „ Комплекс Калиакра “ по „ Натура 2000 “. От месеци достъпът до брега за феновете на риболова и водните спортове е стеснен, до момента в който туристи с кемпери и палатки са допускани да паркират на пясъка, написа в запитването си депутатът.

През септември риболовци стачкуваха на входа на Каварна с гледище да не им се лишава правото за достъп до морето от залива Болата. Поводът за недоволството им тогава бяха зачестилите наказания за стартирането на лодки в морето от залива, напомня Българска телеграфна агенция. 

В днешния парламентарен надзор министър Попов разяснява и напъните за въвеждане на депозитна система за опаковки. Проучен е европейският опит, разясни той. Много е мъчно, да не кажа невероятно, която и да е държавна институция просто да вкара депозитната система, сподели министърът. В понеделник следва да се събере работната група, от която министърът ще чака съответно предложение по тематиката. Амбициран съм депозитната система да влезе в действие колкото се може по-бързо, добави Попов. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР