По отношение на броя на въздушните удари в Ивицата Газа

...
По отношение на броя на въздушните удари в Ивицата Газа
Коментари Харесай

Израел обяви 4 часа хуманитарна пауза в град Газа

По отношение на броя на въздушните удари в Ивицата Газа днешният ден е поразително друг от предходните. Наблюдатели означават най-ниската активност на бомбардировки от началото на войната в целия анклав , в това число и на юг, оповестява Би Би Си.

Междувременно, както към този момент съобщихме, хиляди хора, принудени да изоставен домовете си заради борби на север, не престават да се движат пеш по автомагистралата " Салах ад-Дин " южно от Уади Газа.

Рано сутринта въздушни удари удариха град Деир ал-Балах в централната част на Ивицата Газа, както и град Газа и северната част на анклава, където бяха убити 40 палестинци и ранени десетки.

За първи път израелската войска разгласи четиричасова филантропична пауза в три огромни централни квартала на град Газа , с цел да разреши на жителите да получат вода и храна - само че хората там към момента се оплакват от техния дефицит.

На осем бойни фронта конфликтите не престават с по-бавни темпове от през вчерашния ден. Израелските сухопътни сили продължиха да управляват стратегическия крайбрежен път западно от град Газа и стегнаха обсадата на самия град.
 Страните от Г-7 застанаха зад Израел, предизвестиха Иран да не поддържа Обновена
Страните от Г-7 застанаха зад Израел, предизвестиха Иран да не поддържа " Хамас "

Те също осъдиха насилието на израелски заселници, осъществено против палестинци

Съветникът на израелският министър председател Бенямин Нетаняху Марк Регев сподели пред Би Би Си, че се основава " специфична филантропична зона " в Ал-Маваси , западно от Хан Юнис, покрай средиземноморския бряг.

" По крайбрежието, по Средиземно море, където няма инфраструктура на " Хамас "... ние приказваме за основаване на филантропична зона с полеви лечебни заведения ", сподели той.

Регев сподели, че Израел " прави всичко допустимо, с цел да сведе до най-малко равнището на страничните вреди ".

Според него най-важната стъпка, подхваната от израелските военни за тази цел, е " апелът хората да се изтеглят от север " и да се реалокират на юг.

Запитан за смъртните случаи на палестинци от израелските офанзиви в южните региони, Регев сподели, че равнището на принуждение там не е сравнимо със северните региони, където в момента израелската войска води тежки борби с " Хамас ".
 Белгия желае наказания против Израел поради бомбардировките в Газа
Белгия желае наказания против Израел поради бомбардировките в Газа

Израелски заселници, политици, бойци, виновни за военни закононарушения, не би трябвало да биват допускани в ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР