По онова време той беше телевизионен говорител, който се противопоставяше

...
По онова време той беше телевизионен говорител, който се противопоставяше
Коментари Харесай

Хавиер Милей: По прякор „Лудия“ и фен на Ал Капоне – запознайте се с новия президент на Аржентина

По това време той беше ефирен представител, който се противопоставяше на държавните разноски и който изглеждаше надалеч от прави сериозен опит да стане водач на втората по величина стопанска система в Южна Америка.

Но на фона на инфлация, наближаваща 150%, растяща беднотия и падаща валута, господин Milei и неговата коалиция Liberty Advances видяха, че поддръжката им нараства с цел да го трансфорат в сериозен политически противник.

Това беше макар острото критикуване на родения в Аржентина папа Франциск като „ имбецил “, насмешка с починалата футболна икона на нацията Диего Марадона и даже прослава на някогашния английски министър председател Маргарет Тачър, малко обичана в Аржентина поради ролята й във войната за Фолклендските острови през 1982 година

Неговите изпълнени с хули словоизлияния са ориентирани към политическите му противници, допринасяйки за повишаването на известността му.

Известна още като „ перуката " заради непокорната си кичура коса, той назовава себе си " лъвът ", има вяра, че половото обучение е скрит план за заличаване на фамилията и повдига опцията на хората да бъде разрешено да продават личните си жизненоважни органи.

Агресивният и сценичен жанр на господин Милей – от костюми на супергерой до размахване на резачка, с цел да илюстрира проектите му да понижи размера на щата – накара някои да го съпоставят с Доналд Тръмп в Съединени американски щати или Жаир Болсонаро от Бразилия.

„ Ако Хавиер среше косата си спретнато, в случай че Хавиер не се ядоса, щяха ли хората в миналото да го поканят да приказва? “ сподели Даяна Мондино, икономист от екипа на господин Милей.

Хавиер Милей става новоизбран президент на Аржентина

Икономистът и наследник на предприемач в пътнически превоз и стопанка, той се появи на десетки предизборни събития с резачка, обещавайки политики, в това число затварянето на централната банка на нацията, която той упреква, че играе огромна роля за високите числа на инфлацията.

Г-н Милей, който не е женен, само че стартира връзка през юли с актрисата и художничка Фатима Флорез, допусна по-рано тази година неговата 51-годишна сестра Карина може да бъде негова „ първа дама “, защото тя ръководеше предизборната му акция.

Изображение: Снимка: AP Изображение: Г-н Милей целува приятелката си Фатима Флорес пред предизборния си щаб. Снимка: AP

Прочетете повече в Sky News:
Бившата първа дама на Съединени американски щати Розалин Картър умря на 96 години
Сделката за заложници сред Израел и Хамас е допустима „ през идващите дни “

Другото му близко сателит беше кучето му мастиф Конан, чието клониране той заплати 50 000 $ (40 000 английски лири) след гибелта му през 2017 година Сега той има минимум четири други клонинга, всички кръстени на икономисти.

Г-н Милей поддържа свободните закони за оръжията и по-строг надзор върху абортите, опълчва се на феминистките политики и политиките по отношение на изменението на климата и желае да размени валутата песо с щатския $ - и е почитател на незаконния необут Ал Капоне за това, което той твърди, че е акредитация на свободния пазар.

Но макар че провокира неспокойствие измежду гласоподавателите, доста коментатори считат, че господин Милей е рисковано залагане поради високата инфлация, растящите държавни задължения и задаващата се криза.

Хуан Гонзалес, публицист и създател на биография за нов водач, призна: " Той е неустойчив водач за нестабилна страна. "


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР